reklam
reklam

Hasret sona erdi

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2022, Salı - 23:08   Okunma Sayısı: 114870
Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan Motobike Expo Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı dünyanın önde gelen motosiklet ve bisiklet markalarını tek bir çatı altında birleştirdi. Ziyaretçiler fuar süresince en yeni modelleri yakından görme, fuara özel indirim ve kampanyalardan yararlanma şansını yakaladı.

Motosiklet ve bisiklet tutkunlarının iki yılı aşkın süredir heyecanla beklediği, Motobike Istanbul, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Fuarda dünyanın önde gelen motosiklet ve bisiklet markalarının en yeni modelleri, parçaları ve sistemleri, aksesuarlar ve sürücüler için ekipmanları sergilenirken, fuar süresince devam eden etkinlikler, ziyaretçiler için unutulmaz bir deneyim yaşattı. Motosiklet tutkunlarının merakla beklediği katılımcılar arasında, Harley Davidson, Kawasaki, Suzuki, Honda, MV Agusta, Vespa, KTM, Brixton, Peugeot, Polaris, Aprilia, Moto Guzzi, SYM, JAWA ve Husqvarna gibi dünyanın önemli markaları ve modelleri yer aldı. Ayrıca, tüm ziyaretçilerin katılım gösterdikleri sürpriz etkinlikler, oyunlar ve DJ performansları da 4 gün boyunca motosiklet ve bisiklet tutkunlarına keyifli bir deneyim yaşattı. Açılışının daha ilk dakikalarından kapanış saatine kadar her yaştan motosiklet ve bisiklet severler için dopdolu bir içerik sunan Motobike Istanbul, festival havasında geçen 4 gün boyunca motosiklet şovları, yarışmalar, oyunlar, söyleşiler ve atölyelere ev sahipliği yaptı. İnteraktif sunumlar ve söyleşiler ise fuar süresince büyük ilgi gördü. Fuarın ilgi çekici yanlarından birisi de “Garanti BBVA Motobike Academy” seminer programı oldu.

Motorcu dostu bariyer

Fuarın en çok ses getiren olayı ise “Motorcu Dostu Bariyer” uygulaması ve Avrasya Tüneli’nin motosiklet kullanımına açılması yönündeki açıklamalar oldu. Fuar açılışında yapılan bu açıklama  motosiklet dünyasında çok büyük bir sevinçle karşılandı. İki teker tutkunları, motorsu dostu bariyerlerin konması ve Avrasya Tüneli’nin motosiklet kullanımına açılması davul-zurna eşliğinde halay çeker kutladılar. Fuar süresince ise çeşitli etkinliklerle alınan bu karar kutlandı. Bir çok motosiklet tutkunu, geç de olsa böyle bir karar alınmasını memnuniyetle karşılarken, özellikle firmalar bu kararların motosiklet satışlarını arttıracağı yönünde görüş belirttiler. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de trafik kazalarını önleme, meydana gelen trafik kazalarında can ve mal kaybını en aza indirme konusunda çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Çelik bariyer sistemleri kazalarda motosiklet sürücülerinin güvenliğini sağlamadığı için beton bariyerlerin doğru bir çözüm olduğuna inanılıyor.

Fuara ilgi çok fazlaydı

Motosiklet dünyasını bir araya getiren ve iki tekere gönül verenlerin buluşma noktası olan fuara ilgi çok fazlaydı. Bir motosiklet kullanıcısı olan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Milletvekili ve eski Dünya Superbike Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, eski bakan Kürşad Tüzmen, oyuncu Yosi Mizrahi, basketbolcu Cedi Osman, şarkıcı Reynmen gibi birçok ünlü isim fuarı ziyaret ederek sergilenen modelleri yakından incelediler. Tüm motosiklet ve bisiklet severlerin 4 gün boyunca katılım gösterdikleri interaktif sunumlar ve söyleşilerden oluşan “Garanti BBVA Motobike Academy” seminer programında Sadun Şanal, Serkan Çapur, Taner Çağlar ve Ahmet Pınar’ın katılımıyla “Ekip Akademi ile Motosiklet Eğitimi”, Yiğit Top’un sunumuyla “Valentino Rossi’nin Hayatı”, TMP Ödül Töreni, Zafer Fatih Özsoy’dan “Route 66” ve Onur Çakı’dan “Nekipedia” gibi ilgi çekici ve keyifli içerikler yer aldı. Motosiklet şovlarının ünlü isimleri Birkan Polat, Fatih Demircan ve Rafal Pasierbek, fuar süresince gösteri alanındaki performanslarıyla izleyicileri büyülemeyi başardılar.

Ürün ve hizmetler hakkında bilgi verildi

Motobike Istanbul 2022 Ana Sponsoru Motul, Platin Sponsor Garanti BBVA, Sigorta Sponsoru Quick Sigorta, Kurye Sponsoru Vigo, İçecek Sponsoru Monster Energy ve Radyo Sponsoru Metro FM, fuarın başarısında önemli birer rol üstlenirken, fuar alanındaki stantlarında ziyaretçilerle bir araya gelerek ürün ve hizmetlerini tüm detaylarıyla tanıtma imkanı buldular. Fuarı ziyaret etme fırsatı bulamayan veya fuarda inceledikleri ürünler hakkında daha fazla bilgi almak isteyen motosiklet ve bisiklet tutkunları, salon planları ve katılımcı firma iletişim bilgilerine Motobike Istanbul resmi internet sitesi üzerindeki dijital fuar kataloğundan ulaşabilecekler. Fuar ziyaretçileri için özel olarak hazırlanan ücretsiz “Motobike Magazine” e-dergisi de, Motobike Istanbul resmi internet sitesi üzerinden erişime açık olacak.

Fuarın en pahallı motosikleti

Türkiye'nin Motosiklet ve Bisiklet fuarı olan, "Motobike Expo Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı" İstanbul Fuar merkezinde gerçekleştirildi. Geçen sene korona virüs salgını nedeniyle yapılamayan fuarda bu sene birbirinden şık motorlar meraklılarını hayran bıraktı. Fuarın en pahalı motoru ise 1 milyon lira değerindeki Mv Agusta Rush 1000 model oldu. MV Agusta Brutale 800 RR modeli ise sadece fuar için bir adet üretildi ve motora fiyat biçilmedi. Motoru eşsiz yapan üretici tarafından alınıp karbonlanıp özel parçalarla beraber custom motosiklet haline getirilmesi.

Orijinal çizgileriyle İtalyan stili

Dünyanın önde gelen İtalyan motosiklet üreticilerinden Aprilia, 2022 Motobike İstanbul Uluslararası Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı’nda 10 farklı modeliyle göz kamaştırdı. Aprilia, 125 cc’den 1100 cc’ye kadar geniş model ailesini Motobike İstanbul’da motosiklet severlerin beğenisine sundu. RS 125, Tuono 125, RSV4 1100 Factory, RSV4 1100, Tuareg 660, Tuono V4 1100 Factory, Tuono V4 1100, RS 660, Tuono 660 modellerini sergileyen Aprilia’nın yıldızı ise ‘şehirli maceracı’ scooter modeli SR GT 200 oldu. Aprilia SR GT 200, sportif ruhu, orijinal çizgileri ve İtalyan stili ile gözleri üzerine toplamayı başardı. Aprilia’nın yeni üyesi SR GT 200, arazi koşullarına da uygun özellikleri ile sınıfında öne çıkıyor. Start/Stop sistemi, LED farlar, LCD ekran ve Aprila MIA bağlantı sistemi gibi yüksek teknoloji ekipmanlarını birleştiren bu model, sürüş özellikleriyle de her türlü koşulda sınıfında öncü bir sürüş dinamiği sunuyor. Bir diğer İtalyan motosiklet üreticisi Vespa ise, Primavera, GTS, Sprint gibi çekici tasarıma sahip modellerinin yanı sıra yüzde 100 elektrikli modeli Elettrica ile motosiklet severlerin karşısına çıktı. 50 cc’den 300 cc’ye kadar geniş bir model ailesi ile Motobike Fuarı’na katılan Vespa, ikonik İtalyan tasarımının çekiciliğini motosiklet tutkunları ile buluşturdu. Primavera modelinin 150, 150 Touring, 150 S ve B sınıfı ehliyetle dahi kullanılabilen 50 4T3V versiyonlarının yanı sıra, Sprint S 150 3V ABS, GTS 125, GTS 300 HPE, GTS Supersport 300 HPE, GTS Touring 300 HPE, GTS Super Racing Sixties 300, GTS Supertech 300 HPE, SEI Giorni 300 HPE modelleriyle Motobike İstanbul 2022’de yer aldı.

Yeni modeller ve projeler

2022’de ürün gamına TMAX Tech MAX, MT-10 ve R7 ile yeni ürünler ekleyen Yamaha, Neo’s ile elektrikli scootera giriş yaptı. Motosiklet sevenlere daha çok düşük cc’li, kullanımı rahat scooterlar üretmeye başlayan Yamaha, elektrikli motosikletler üreterek, daha sessiz, karbon emisyonu ve cc'si daha düşük araçlar planlıyor. Temmuz 2022'den itibaren 2’si motosiklet, 3’ü e-bike olmak üzere beş yeni modelini Avrupa pazarına çıkaracak olan Yamaha, ülkemize 50 cc eşdeğerinde NEO’s ve elektrikli scooterlarını getirecek. Firma 2022'de sosyal sorumluluk projelerine de hız verecek. Kadınlara Ücretsiz Güvenli Sürüş Eğitimi, R25 Kadınlar Kupası ve TEMA iş birliği ile planlanan Umut Ormanı Yamaha'nın sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alıyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam