reklam
reklam

Cankurtaranspor tarihinde ilk kez

Eklenme Tarihi: 5 Mayıs 2022, Perşembe - 12:39   Okunma Sayısı: 76449
İstanbul’un en eski yerleşim yeri olan Fatih ilçesinin Sultanahmet bölgesinde sahil kısmındaki Cankurtaran Mahallesi’nde 1953 yılında kurulan Cankurtaranspor, tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig'e yükselmenin mutluluğunu yaşıyor.

Sezona Süper Amatör Ligi 7.grupta başlayan lacivert-beyazlılar, sezonu 16 galibiyet, 3 beraberlik ve bir yenilgi ile Osmaniye İstiklalspor ile aynı puanda ilk iki içinde tamamlayarak klasman grubuna kaldı. İlk dört haftasında 6 kırmızı kart gördüğü sezonda rakip filelere 64 gol gönderen Cankurtaranspor, 20 maçta kalesinde sadece 15 gol gördü. Atılan 64 golü 16 futbolcu aralarında paylaşırken, grup maçlarının en golcü isimleri 10 golle takımına katkı sağlayan Nezih Bayramoğlu ile, 8'er gole imza atan Abdülsamet Civelek ve Emre Tarhan oldu. Klasman grubuna 2-0'lık Albayrak ve 3-0'lık B.Ç. Mimaroba galibiyetleriyle başlayan Cankurtaranspor, Çamlıcaspor ve Çekmeköy Belediye Alemdağ beraberliklerinden sonra kritik maçta İstanbul Mesudiye'yi son dakikada Nezih'in golüyle geçerek iddiasını sürdürdü. Lacivert-beyazlılar, Feriköysporû da Selman, Umut ve Abdülsamet'in golleriyle 3-0 yenerek, bitime iki hafta kala Bölgesel Amatör Lig'e yükselmeyi garantiledi. Gelecek sezon BAL'da İstanbul'u ve Fatih ilçesini temsil edecek olan Cankurtaranspor, yıllarca Cankurtaran sahilinde tesislerde çalışmalarını sürdürdüler. Dönemin yöneticilerinin isteğiyle mevcut yerin kullanım hakkını bırakan kulüp, Topkapı Sarayı’nın alt kısmında tahsis edilen alanda çalışmalarını sürdürdü. Ancak belli bir süre burayı kullanan Cankurtaranspor, bu alanı da Kültür Bakanlığına tahsis edildiği için boşaltmak zorunda kaldı. İstanbul'un ve Fatih'in bu güzide kulübü dileriz en kısa zamanda kendi bölgesinde bir tesise kavuşur.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam