reklam
reklam

Rio de Janeiro’da güvenliği 1 haftalığına askerler sağlayacak

Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 179278

SAO PAULO

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer 9 bin silahlı kuvvetler mensubunun Rio de Janeiro eyaletinde yarından itibaren 1 hafta görev yapmasını onayladı.

Brezilya'da polisler meclisi bastı

Brezilya'da polis grevleri yayılıyor

Brezilya hükümeti greve giden askeri polisleri affetmeyecek

Savunma Bakanı Raul Jungman, Temer'in Rio de Janeiro Valisi Luiz Fernando Pezao'nın eyalette 14 Şubat'tan 5 Mart'a kadar silahlı kuvvetlerin görevlendirilmesini talebini değerlendirdiğini ve 9 bin askerin eyalette 15-22 Şubat tarihi arasında görev yapmasına karar verdiğini bildirdi.

Espirito Santos’ta yaşananın aksine Rio de Janeiro’da kontrol eksikliği sorunu olmadığını belirten Savunma Bakanı Jungmann, 24-28 Şubat arasında Rio karnavalına ev sahipliği yapacak eyalette halkın yüzde doksan beşinin sokaklarda olduğunu, silahlı kuvvetlerin istihdamına sadece önleyici tedbir olarak ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Jungmann, silahlı kuvvetlerin görev süresinin uzatılabileceğini belirtti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam