reklam
reklam

Ebola'yı 'süper dağıtıcılar' yaydı

Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2017, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 142101

ANKARA

ABD'nin Princeton ve Oregon üniversiteleri, Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, Londra Imperial Üniversitesi ve ABD Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Sağlık Enstitülerinin ortak çalışmasıyla yapılan araştırma, Ebola salgınının, virüsün bulaştığı "süper dağıtıcılar" yoluyla çok hızlı yayıldığını ortaya koydu.

Araştırma, virüsün bulaştığı kişilerin yüzde 3'ünün, tüm Ebola vakalarının yüzde 61'ine neden olduğunu gösterdi.

Sierra Leone'nin başkenti Freetown ve civarındaki bölgelerdeki vakaların incelendiği araştırmada, 15 yaş altı çocuklar ve 45 yaş üstü kişilerin "süper dağıtıcı" olmaya daha yatkın olduğu belirlendi.

Araştırmada "süper dağıtıcıların" Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) ve ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) gibi salgınlarda da önemli rol oynadığı saptandı.

Araştırmanın sonuçları, merkezi Washington'da bulunan Ulusal Bilimler Akademisi (PNAS) dergisinde yayımlandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam