reklam
reklam

'Paralel Yapının' usulsüz dinlemelerine tepki

Eklenme Tarihi: 6 Kasım 2015, Cuma - 08:00   Okunma Sayısı: 128577

İSTANBUL

Paralel Devlet Yapılanması’nın, "terör örgütü üyeliği, organize suç örgütü üyeliği" gibi suçlamalarla ve uydurma isimlerle 2008-2009'da dinlediği iş dünyasının önde gelen isimleri, ünlü gazeteciler ve bürokratlar, bu hukuksuzluğa tepki gösterdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, ortaya çıkan usulsüz dinlemelere ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Birçok insan dinlenmiş, biz de o arada dinlenmişiz ama bir yasal zeminle dinleme gibi bir durum yok. Mahkeme onayı yok. İnsanların özel hayatına şöyle veya böyle girmek çok yanlış. Ayıp şeyler bunlar" dedi.

İş adamı Erol Altaca da "Ben öteden beri, belki de devletten önce bunların CIA ajanı olduklarını söyleyip duruyordum. Türkiye'ye zarar verdiklerini ve dini bir topluluk olmadıklarını, dini kullandıklarını sürekli anlattım. Bunların zaten devlete, TSK'ya ve hükümetlere nasıl suikast düzenledikleri ortaya çıkıyor. Şimdi de netleşti, asıl terör örgütü kendileridir" ifadelerini kullandı.

Gazeteci-yazar Mehmet Faraç ise "Bu durum, bu ülkede bir zamanlar egemen olmaya çalışan cemaatin, insan hakları, kişi hak ve özgürlüklere ne kadar saygısız olduğunun, bu durumu ne kadar tehdit ettiklerinin önemli bir kanıtı" dedi.

Gazeteci Ruhat Mengi de dinlemeler nedeniyle büyük bir haksızlığa maruz kaldıklarını belirterek, isminin bir terör örgütünün yanına yazılmasını kabullenemediğini kaydetti.

Televizyon programcısı ve gazeteci Oylum Talu da "Ne olursa olsun bu son derece hukuk dışı, ahlaksız bir durum. Bu davanın kesinlikle sonuna kadar takipçisi olurum" dedi.

Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ise "Benim yaptığım bütün faaliyetler açık. Konuşmalarım açıktır ama tahrif edilen yönleri var. Benim söylemediğim sözler geçiyor. Bunlar için ne denebilir ki? Zayıfların başvurdukları yoldur bu dinlemeler. Kendilerini zayıf hissedenler, başkalarını dinleyerek oradan güç kazanmaya çalışırlar" diye konuştu.

Paralel Devlet Yapılanması tarafından usulsüz olarak dinlenen bazı isimler ise açıklama yapmak istemedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam