reklam
reklam

Kaygı' Berlin Film Festivali'nde en iyi film ödülü adayı

Eklenme Tarihi: 12 Şubat 2017, Pazar - 23:00   Okunma Sayısı: 129678

BERLİN

Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, 67. Berlin Film Festivali'nde (Berlinale), kapsamında düzenlenen basın toplantısında, bu filmin evde tek başına yaşayan bir kadınla ilgili olduğunu belirterek, "2011’de yeni eve taşınmıştım. Aşırı derece takıntılıydım. Sanki eve kötü bir şey olacak gibi hissediyordum. Kendimi eve kapatmaya başladım. İşimi evden yapmaya çalışıyordum. Daha sonra kendini eve kapatan bir kadının filmini yapma fikri doğdu." dedi. 

Dünyada insanların birçok şeyi hatırlayamadığını belirten Özçelik, "Nihayetinde filmin hatırlamayla ilgili olmaması olanaksız bir hale geldi. Kendini eve kapatan kadın aslında bir şeyi hatırlamak, hafızasına sızan geçmişi bulmak, ortaya çıkarmak için kapatmıştı." şeklinde konuştu.

Geçmişte televizyonda haber kanallarında çalıştığını da anımsatan Özçelik, "Filme yüzde 10’unu koydum gördüğüm, yaşadığım şeylerin. Asıl senaryo başta daha fazla gerçek yaşadığım şeyleri veya arkadaşlarımın yaşadığı şeyleri içeriyordu ama daha sonra bana fazla gelmeye başladı." diye konuştu.

Berlinale'de bu yıl Türkiye’den gösterilen tek film olan "Kaygı" festivalde en iyi ilk film ödülüne aday gösterildi.

Filmin dünya prömiyeri bu akşam Zoo Palast sinemasında yapılacak.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam