reklam
reklam

Savcı Çimen'in yurt dışına çıkışına izin verilmedi

Eklenme Tarihi: 6 Kasım 2015, Cuma - 08:00   Okunma Sayısı: 144859

İSTANBUL

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırılan savcı Adnan Çimen'in, hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulduğu gün Almanya'ya gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda pasaportuna el konulduğu ve gidişine izin verilmediği öğrenildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, 3 Kasım'da haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulan 54 kişiden biri olan savcı Çimen, kararın verildiği gün akşam saatlerinde Almanya'nın Hamburg kentine gitmek için Atatürk Havalimanı'na geldi. Hakkındaki karar nedeniyle Çimen'in pasaportuna el konuldu ve çıkışına izin verilmedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, HSYK tarafından geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırılanların da aralarında bulunduğu 54 hakim ve savcı hakkında "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında, "siyasal ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından yurtdışına çıkış yasağı verilmesini istemişti. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Kasım'da aralarında açığa alınan savcı Adnan Çimen'in de bulunduğu 54 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı verilmesini kararlaştırmıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam