reklam
reklam

Murat Pazan, Ragbi Federasyon Başkanı oldu

Eklenme Tarihi: 6 Şubat 2017, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 201532

İSTANBUL- Türkiye Ragbi Federasyonu Olağan Genel Kurulu 28 Ocak Cumartesi Günü Spor Bakanlığı binasında yapıldı. Başkanlık için üç adayın evraklarını teslim ettiği genel kurula 152 delegeden oy kullanmaya 127 isim katıldı. Adaylardan Efe Kırmızıer'in çekildiğini açıklamasının ardından, Ragbi genel kurulunda Murat Pazan ve Mustafa Aksu, başkanlık için yarıştı. 64 oy alan Pazan yeni bakan seçilirken diğer aday Aksu ise 61 oyda kaldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı. 
Ragbi Federasyonu'na başkan seçilen Murat Pazan seçim sonrasında ise teşekkür mesajında şunları ifade etti. 
“Değerli spor camiası ve Ragbi Federasyonu'nun gönül dostları,
Uzun ve sıkıntılı bir genel kurul sürecini bugün tamamlamış bulunuyoruz. Bu zorluğun federasyonumuzu yöneteceğimiz süreçte kolaylığa dönüşmesini diliyorum.
Geride kalan süreçte açık veya örtülü desteğini esirgemeyen tüm dostlarıma minnettarım. Ayrıca yanımızda yer almasa da olgun ve ahlaklı bir biçimde farklı tercihlerde bulunanlara da teşekkür ediyorum.
Özellikle bugünkü genel kurulda ve seçim sürecinde olgun ve vakur tavrıyla adil bir adaylık süreci geçiren sayın Mustafa Aksu’ya da teşekkürü bir borç bilirim. Bugünden itibaren federasyonumuzun hak ettiği yere gelmesi için önyargısız herkesle el ele vereceğiz.
Türk sporuna ve milletimize hizmet etmek bizim için onurdur. Bize bu onuru bahşeden Rabbime binlerce kere hamdolsun.
Tekrar tüm gönül dostlarıma teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
Daha önce 2 defa iptal edilen ve 3.'sü yapılan Türkiye Ragbi Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu, Spor Tahkim Kurulu tarafından iptal edilmiş ve Spor Genel Müdürlüğü Avukatı Mehmet Aslan Kayyum olarak atanmıştı. Aslan, delege yapısını yeniden belirleyerek 8 delegenin oy kullanma hakkını iptal ederek federasyonu seçime hazırlamıştı.
Yeni başkan seçilen Murat Pazan'ın yönetiminde Şenol Babacan, Mensur Yılmaz, Hamza Aydoğdu, Filiz Çıkırıkçı, Bülent Güler, Erhan Saka, Ferudun Acar, Can Ensarioğlu, Adem Yakıncı, Fatih Koşar, Resul Kurt, Hakan Çoban, Muhammed Berdibek ve Güngör Doğanay yer aldılar.
Murat Pazan Kimdir 
1984 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğan Murat Pazan, İlkokula Çarşamba'da başlamış İstanbul Yeni Bosna ilköğretim okulunda tamamladı. Bakırköy Sabri Çalışkan Spor Lisesi'ni dereceyle bitiren Pazan, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliğini bölüm birincisi olarak bitirdi. Bartın Üniversitesi'nde yüksek lisansına devam eden Murat Pazan, Küçük yaşlarda başladığı güreş hayatında ulusal ve uluslararası pek çok dereceler kazandı. 2005 yılında Almanya Sc. Anger kulübüne Türk Güreşçi olarak transfer olan Pazan, Almanya 1. Lig'de profesyonel güreş yapan Pazan ;Gençlik Spor Bakanlığı'nın Spor Genel Müdürlüğü Özel Kalem'inde görevini sürdürdü ve GSB Köylerden Olimpiyatlara Proje Koodrinatörlüğü, GSB Yetenek Avcısı Proje Saha Koordinatörlüğü, GSB Yurdum Spor Yapıyor Organizasyon Koordinatörlüğü gibi ulusal olarak yürütülen önemli projelerde görev aldı.Pazan son olarak Türkiye Ragbi Federasyonu Olağan Genel Kurulu Seçimlerinde aday oldu. 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam