reklam
reklam

Hobi bahçesiyle işe başlayıp üretici oldular

Eklenme Tarihi: 5 Şubat 2017, Pazar - 22:00   Okunma Sayısı: 127605

TEKİRDAĞ 

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde hobi amaçlı kurdukları tesiste istiridye mantarı üretimi işine giren Melek Özdemir ve Hale Nal, ayda 10 ton mantar üretmeyi başardı.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşı ile birlikte daha önce hobi bahçelerinde ufak bir sera kurarak istiridye mantarı ürettiklerini ve daha sonra bunu büyüterek bir üretim serası yaptıklarını kaydetti.

Üretim yaparak ekonomiye katkı sağlamayı önemsediklerini belirten Özdemir, ''İlk istiridye mantarlarımızı hobi bahçemizden aldık. Orada aldığımız ürünler burada aldığımız ürünlerle bire bir aynıydı. Bazı denemeler yaptık, bazı aşamaları katettik daha sonra eşlerimizin de desteği ile biz bu işi yapmaya karar verdik." dedi.

"Ürettiğimiz mantarlar çok beğenildi"

Ürettikleri mantarların çok beğenildiğini ve talep gördüğünü anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"İlk ürettiğimiz mantarlar gerçekten çok beğenildi. Gönderdiğimiz numunelerden geri dönüşler çok güzel oldu. Bu sayede ikinci çadırı kurmaya karar verdik ve şu anda dönüşümlü olarak iki çadırla devam etmekteyiz. Aylık yaklaşık 10 ton üretiyoruz. Şimdi de soğuk hava deposu olan araç satın alacağız. Ürünlerimizi tamamen hijyenik bir şekilde satışa sunuyoruz. Buradan çıkan ürünlerimiz, soğuk hava depomuza girip beklemeden soğutmalı aracımızla doğrudan satışa çıkacak."

İstiridye mantarını yurt dışına da pazarlamak istediklerini ifade eden Özdemir, bu işe ilk başta aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla girdiklerini ancak daha sonra istihdam sağlar hale geldiklerini vurguladı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam