reklam
reklam

ARDEFED ve ATADER’den Ardahan’a 4 yeni kütüphane

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2022, Cumartesi - 22:09   Okunma Sayısı: 104533
Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDEFED) ve Ataşehir Eğitim Derneği (ATADER), Ardahan’a 4 yeni kütüphane kazandırdı.

Ardahan’da bazı okullarda yürütülen kütüphane oluşturma ve kitap bağışı programı kapsamında,  Tunçoluk Şehit Güven Yılmaz İlk ve Ortaokulu, Göle Şehit Recep Kılıç Ortaokulu, Damal Burmadere İlk ve Ortaokulu, Çıldır Şehit Taner Karadeniz Ortaokuluna, Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDEFED) ve Ataşehir Eğitim Derneği (ATADER)’in ortak çalışmaları sonucunda yaptırılan kütüphanelerin açılışı gerçekleşti.

 

Ardahan Valisi Hüseyin Öner ”Devlet imkânlarının yanı sıra eğitim denilince heyecan duyan ve bu işe destek sağlayan STK’larımız ve iş insanlarımızın da bu gün olduğu gibi zaman zaman desteklerini görüyoruz. Bu bizi oldukça mutlu ediyor. Ben bu kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçen ARDEFED ve ATA DER Yönetim kurullarına ve katkı sağlayan tüm şahıslara teşekkür ediyorum”

ARDEFED ve ATADER tarafından Tunçoluk Şehit Güven Yılmaz ilk ve ortaokulunda Kütüphanesi’nin açılışı için düzenlenen programa katılan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, ARDEFED Başkanı Orhan Çerkez, ATADER Kurucu Başkanı Turgay Kılıç, köy muhtarı ve köy halkının katılımı ile açılışı gerçekleştirildi. 

Kurdele kesiminin ardından Kütüphaneyi gezen Vali Öner şunları söyledi ; “Ardahan il genelindeki eğitim kurumlarımızda öğrencilerimizin daha iyi eğitim alabilmeleri için gerekli olan tüm donanım ve uygulamaları devletimiz sağlamaktadır. Bu noktada ilimizin mevcut eğitim kurumlarının fiziki şartları ve sunduğu imkânları, Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir. Devlet imkânlarının yanı sıra eğitim denilince heyecan duyan ve bu işe destek sağlayan STK’larımız ve iş insanlarımızın da bu gün olduğu gibi zaman zaman desteklerini görüyoruz. Bu bizi oldukça mutlu ediyor. Ben bu kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçen ARDEFED ve ATADER Yönetim kurullarına ve katkı sağlayan tüm şahıslara teşekkür ediyorum.”

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDEFED)  Başkanı Orhan Çerkez “İnsan hayatında kütüphane çok önemli bir yere sahip. Kitap bilimin ve teknolojinin temel unsurudur. Bilgi kaynaklarının tümü kütüphanelerde bulunur.  Herkesin evinde bir kütüphane vardır ama zengin kütüphane yoktur. İnsanlar İstedikleri bilgi belgelere burada ulaşır. Bu kapsamda bizlere destek olan tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum”

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDEFED)  Başkanı Orhan Çerkez’de yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Başlatmış olduğumuz  her okula bir kütüphane projesi kapsamında bu gün 4 adet  kütüphanenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz insan hayatında kütüphane çok önemli bir yere sahip. Kitap bilimin ve teknolojinin temel unsurudur. Bilgi kaynaklarının tümü kütüphanelerde bulunur.  Herkesin evinde bir kütüphane vardır ama zengin kütüphane yoktur. İnsanlar İstedikleri bilgi belgelere burada ulaşır. Bu kapsamda bizlere destek olan tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. ”

ATADER Kurucu Başkanı Turgay Kılıç “Mukaddes ata toprağımda bulunmaktan dolayı onur ve gurur duyduğumu belirtmek isterim. Eğitimin önemini ve yerini bilmek getirisinin Ülkemize ve tüm dünyaya sağlayacağı faydaların bilincinde olmak, her vatandaşın, her insanın farkında olması, caba göstermesi gerektiren bir durumdur. Bu bilinç ile birleşerek hareket etme gereğini vatan borcu olarak bilen bir grup eğitim gönüllüsü dostlarımız ile 2017 tarihinde  Ataşehir Eğitim Derneğini kurma ihtiyacını hissettik.”

Ataşehir Eğitim Derneği ATADER Kurucu Başkanı Turgay Kılıç’da yaptığı konuşmada kütüphanelerin önemine vurgu yaparak şunları söyledi;

“Öncelikle böyle bir günde eğitim öğretime katkı amacı ile hizmet etmek adına, mukaddes ata toprağımda bulunmaktan dolayı onur ve gurur duyduğumu belirtmek isterim. Eğitimin önemini ve yerini bilmek getirisinin Ülkemize ve tüm dünyaya sağlayacağı faydaların bilincinde olmak, her vatandaşın, her insanın farkında olması, caba göstermesi gerektiren bir durumdur. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi,  “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete sürükler.” Ülkemizin özgür geleceği, aydınlığı  ve refahı için  eğitim birinci derecede önemli bir yer tutmaktadır Bizler biliyoruz ki ülkemizin özgür geleceği, aydınlığı  ve refahı için  eğitim birinci derecede önemli bir yer tutmaktadır. Bu bilinç ile birleşerek hareket etme gereğini vatan borcu olarak bilen bir grup eğitim gönüllüsü dostlarımız ile 2017 tarihinde  Ataşehir Eğitim Derneğini kurma ihtiyacını hissettik. Derneğimiz kuruluşundan bu yana başlattığı faaliyetleri ile, çocuklarımıza burs imkanı sağlamak, sanat kursları açarak kadınlarımızın üretime katılmasına, çocuklarımızı kitap dünyası ile buluşturmak  gibi hedeflerimize doğru yol almanın hazzı ve mutluluğunu hep birlikte paylaşmak istedik. Türkiye’nin değil dünyanın sayılı sanatçıları, bilim insanları, edebiyatçıları yetiştirmek en büyük hedefimiz Ülkemizin her noktası, her çocuğuna ulaşmak isteyerek, sizlerin de  desteğini almak başarmış olmanın hazzını  ve coşkusunu  birlikte yaşamak gelecek nesle sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı sanatçıları, bilim insanları, edebiyatçıları yetiştirmek en büyük hedefimiz olmuştur. Her birimizin en yüksek bilinci ile hayallerimizin aynı doğrultuda olduğunu bilerek, sözlerime Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetli bir sözü ile son veriyorum. “Bir ulusun askeri ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zaferler ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir bilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır”

Bu projeye Ataşehir Belediye Başkan Yardımcımız ve aynı zamanda ARDEFED Başkanı Orhan Çerkez’in  bizleri de ortak etmesi son derece mutlu etmiştir. Kütüphanelerin yapımında bizlere destek veren hayırseverlere ve emeği geçen herkese teşekkür ederim”

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam