reklam
reklam

‘Gece Boyunca’ Kartal Sanat Tiyatrosu’nunda sahnelendi

Eklenme Tarihi: 2 Şubat 2017, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 174283

Oyunun başrollerini ise Emin Maltepe (Bekçi ) ve Nihat Nadi Ülger(Sığınan Fedakar Baba)  üsleniyor. 
Oyun seyirciler tarafından beğeniyle karşılandı.Oyundan sonra başrolleri üslenen  Emin Maltepe ve aynı zamanda  Kartal Sanat Tiyatrosunun da kurucusu olan Nihat Nadi Ülger’le kısa kısa birer röportaj yaptık. 
Emin Maltepe (Bekçi ): Öncelikle Kartal Sanat Tiyatrosunun cefakar çalışanlarına, tüm izleyenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Seyircilerden de olumlu izlenim aldık.  Oynadığımız oyunumuzu Öyle Bir Geçer Zaman Ki Tv Dizisinin de yazarı olan Coşkun Irmak kaleme aldı.Bu oyun aslında insanın ne kadar ortak noktalara sahip olabileceğinin bir ispatı. 
Nihat Nadi Ülger(Sığınan Fedakar Baba) : Oyunumuz daha önce  pek çok tiyatro tarafından sahnelendikten sonra şimdi de kurucusu olduğum Kartal Sanat Tiyatrosu’nunca sahneleniyor. Geçtiğimiz sezon gördüğümüz yoğun  ilginin neticesinde bu sezonda oymamaktayız. Bu oyun hayatın içinden gelen bir hikayeye  dayanıyor ve seyirciyi hem güldürürken hem de düşündürtülüyor. Aynı zamanda günümüzü sorgulamamıza mesela hayat şartlarının insanı ne durumlara sokabileceğini sorgulamamıza yardımcı oluyor.  
Gece Boyunca Şubat Ayı Boyunca da Kartal Sanat Tiyatrosu’nunda sahnelenmeye devam edecek. 

Gece Boyunca’nın Konusu : Oyun bir fabrika bekçisi ile kaçtıktan sonra fabrika deposuna sığınan adam arasında geçiyor. Oyun bu konuşma ve aksiyona ivme kazandıran polis sirenleri ve gürültüler arasında, ambalaj kutularına saklanan adamı, bekçinin fark edişiyle hareketleniyor ve ikilinin öyküsü başlıyor.
Adam korku içinde rehin aldığını düşündüğü bekçiye emirler yağdırıp, sert davranmaktadır; bekçi ise, adamın kendisine konuk olarak geldiğini düşünerek ona çay ikram edip sohbet etmeyi düşlemektedir ve bu ikilinin oluşturduğu karşıtlıklar, oyun boyunca rollerin değişmesi, dengelerin farklı yüzleriyle sergilenmesiyle işleniyor. 
İki ayrı hayata ve bakış açısına sahip bu iki adamın aslında ortak bir noktaları vardır.  Aralarında gece boyunca yaşanacak olan çatışma olayı umulmadık bir noktaya taşıyacaktır.

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam