reklam
reklam

Esentepe’de metruk binalar yıkıldı

Eklenme Tarihi: 31 Ocak 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 138285

İSTANBUL-  Kartal Belediyesi ekipleri, vatandaşlar ve Esentepe Mahalle Muhtarından gelen talep doğrultusunda metruk binada incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme sonucu binanın vatandaşlar ve çevre için tehlike arz ettiği saptanınca yıkım kararı verildi. Bunun üzerine Kartal Belediyesi yıkım sürecini başlattı. Esentepe Mahallesi Eren Sokak üzerinde 360 metrekare üzerine kurulan, vatandaşlar için tehlike arz eden iki binanın yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları Kartal Belediye Başkanı  Altınok Öz, Esentepe Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinlerinin katıldıkları bir törenle resmen başladı.   
Tören sonrası Esentepe’lilerle görüşme imkanı yakaladık.Görüşlerini aldığımız iki isim de yıkım sürecinden memnun olduklarını ifade etti.
Mehmet Reşit Eroğlu (36) Esnaf: Bu binaların yıkılmasına en çok sevinenlerden birisi benim. Çünkü burada tinerciler kalıyordu. Belediyeye muhtarımıza ve emniyet güçlerimize gönderdiğimiz şikayetlerin sayısını inanın hatırlamıyorum. Etrafımızda böyle bir kaç metruk bina vardı.Onlar da yıkıldılar. Şimdi yeni binalarda yeni insanlar kalacaklar.Yeni ve güzel hayatlar kurulucak.Biz de onlara hizmet edeceğiz. 
Handan Akay (39) Ev Hanımı: Şu binaları yıkanlardan Allah razı olsun.Kartal Belediyesinin bir çok yerde bina yıktığını duymuştuk.Arkadaşlarım yıkılma için belediyeye başvuruda bulundular.Sağolsunlar yıktılar.Çok teşekkür ediyoruz Kartal Belediyesine. Orada yaşlı bir bey kalıyordu.Huzurevine gidince de ev başıboş kaldı ve tinerciler dadandı. 
Binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının  en geç 15 gün,yerine yapılacak binaların yeniden yapım çalışmalarının en  geç 15 ay içinde tamamlanacağı öğrenildi

 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam