reklam
reklam

Bir Hayal Bir Oyun “Karton Şehir”

Eklenme Tarihi: 31 Ocak 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 151488

İSTANBUL- Çocukluk yaşlarımızda geleceğe dair bir çok hayal kurmuşuzdur. Hayallerimiz olmasını düşlediğimiz umutlarımıza ulaşmada ve yeteneklerimizi keşfetmede bize yoldaş olmuştur çoğu zaman. Çocukların hayal gücünü harekete geçirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla hayallerine ışık olmalıyız ve onları yüreklendirmeliyiz. Bir öğretmen ve ebeveyn duyarlılığı ile hayallerimizi önemseyen Zorlu Holding, “Hayallerine Hayat Ver” sloganı ile toplumun tüm kesimlerine yönelik farklı projeler geliştirirken, hayallerinin peşinden koşmak isteyenlere ilham vermeye de devam ediyor. Zorlu Holding, Türkiye’yi geleceğe sınırsız hayal gücünün taşıyacağı inancıyla yaz aylarında başlattığı “Bir Hayal Bir Oyun” adlı hikaye yarışmasında dereceye giren çocuklar için “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi” düzenledi. 21-22 Ocak tarihlerinde 2 gün boyunca süren eğitimlerde, çocukların yaratıcı yazarlık ve hikâye yazımı konusunda temel becerileri kazanmaları sağlandı.
Hikaye okumayı seven çocuklara, hikaye yazmanın temel bilgileri anlatıldı
Tüm çocuklar hikaye okumayı ve dinlemeyi çok sever. Ailelerinin aldığı çeşit çeşit hikayeleri okuyarak yada dinleyerek büyüler. Şimdilerde ise sadece okumak yada dinlemek yerine çocukların hikaye yazmasını hedefleyen çocuk edebiyatının önde gelen isimleri Süleyman Bulut ve Renan Özdemir, çocuklara verdikleri eğitimlerde, yazmanın temel bilgileri, yazmayı besleyen unsurlar ve yaratıcı yaklaşımlar işlendi. Eğitimlerin ilk gününde Süleyman Bulut, Türkçeyi doğru kullanmak, imla kuralları, öyküde olay nedir, olay örgüsü nasıl yapılır, karakterler nasıl yaratılır konularında bilgilerini çocuklarla paylaştı. Eğitimlerin ikinci gününde ise Renan Özdemir eşliğinde, okumak, gözlem ve belleğin yazmadaki önemi aktarıldı; daha akıcı yazmak için ipuçları verildi.
Hikâye yazarlığını sevdirerek çocukları sanata yönlendirmek ve yeteneklerini görmelerini sağlamanın hedeflendiği eğitimler sonrasında çocuklara katılım sertifikaları verildi. “Bir Hayal Bir Oyun” adlı hikaye yarışması kapsamında hikayelerini gönderen çocuklardan en beğenilen 10’unun eseri hazırlanacak öykü kitabında yer alacak ve çocuklar hayallerini kitap sayfalarında okuma şansını yakalayacaklar.

 “Karton Şehir” 26 Mart Pazar günü Zorlu PSM sahnesinde
“Bir Hayal Bir Oyun” yarışmasında, Türkiye’nin dört bir yanından 3. ve 4. sınıf öğrencisi tam 326 çocuğun, yolculuk temalı hikayelerini ilettiler. “Karton Şehir” isimli hikayesiyle Gökhan Kızıklı birinci olurken, “Karton Şehir” isimli hikayeden esinlenerek hazırlanacak tiyatro oyunu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Aydın Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinden oluşan amatör bir tiyatro ekibi tarafından sahnelenecek. Karton Şehir oyunu, 26 Mart 2017 tarihinde, Zorlu PSM’de sizleri bekliyor.

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam