reklam
reklam

Hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur ama her şeyin bir sigortası vardır

Eklenme Tarihi: 30 Ocak 2017, Pazartesi - 18:00   Okunma Sayısı: 246348

İSTANBUL. - Cantürk Sigorta Allianz Sigorta ,Sompo Japon Sigorta,Mapfre Genel Sigorta, Anadolu Sigorta gibi şirketlerin de acentesi.
Cantürk Sigorta'nın yetkilisi olan Erol Yusufoğlu ile röportaj yaptık. Erol Yusufoğlu 2010 yılından beri şirketin faaliyet  gösterdiğini ,  sigortacılığın insanların finansını da dengeleyen bir şey olduğunu söylerken ,bütün sigortalarını yaptırdığında   bir yıl boyunca başına gelebilecek bütün riskleri güvence altına almış olduğunu söylemekte . Ülkemizde branşlarda bilgilendirmenin  pek az  ve yetersiz olduğunu söyleyen Yusufoğlu'na göre, riskler genellikle   oto-kazaları olarak görülüyor. Ayrıca reklamlarda branşlarda tanıtılmalı ve insanlarımız bilgilendirilmeli. Sigortacılığın hızla büyüdüğünü ve yabancıların gelme nedenlerinin de bir sebebinin bu olduğunu söyleyen Erol Yusufoğlu , en  büyük hedeflerinin müşterileri memnun edebilmek olduğunu  ifade etti. Erol Yusufoğlu'na bireysel emekliliği sorduk ve bireysel emekliliğin ülkemizde çok avantajlı olduğunu,devlet  katkısının da etkili olduğunu, bireysel emekliliğin Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları tarafından çok ağırlık verildiğini ve gençlerin erkenden ödeme yaprak geleceklerini teminat altına alabileceklerini söyleyen Erol Yusufoğlu sigortacılığın eğer   bir  tarifi yapılarsa bir risk yöntemi olduğunu dile getirmekte. Erol Yusufoğlu, Cantürk Sigorta'nın sloganının " Hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur ; ama her şeyin bir sigortası vardır." olduğunu ve insanların mutlaka sigorta yapmaları gerektiğini söyledi.
İçinde bulunduğunuz   yerden bize bahsedebilir misiniz?
Cevap: Lokasyon olarak Maltepe'deyiz.2010 yılından beri bu sektörün içindeyiz. İlk başladığımızda sadece Fiba Sigorta vardı. Zamanla portföyümüz de büyüyünce diğer sigorta şirketlerini de  acente olarak bünyemize kattık .
Sigortacılık  sektöründeki gidişatı nasıl bulmaktasınız? 
Cevap: Sektör olarak büyüyoruz ama branş olarak pek büyüdüğümüz söylenemez.Genellikle oto-kaza (Otomobil Kazaları )  olarak görüyoruz riskleri ülke olarak . Ama bu daha da yaygınlaşırsa konut olarak,işyeri olarak ya da diğer branşlara yayılırsa,daha bilinç oturursa ileride daha  da faydalı ve daha ileriye dönük gideceğini düşünüyoruz. 
Finans   sektöründeki gidişatı nasıl bulmaktasınız?.
Cevap  Evet.Aslında sigortacılık;insanların finansını da dengeleyen bir şey .Mesela; bir yıl boyunca ödeyeceğiniz konut,işyeri,kasko olsun ,hani birey olarak söylüyorum bütün sigortalarını yaptırdığında   bir yıl boyunca başına gelebilecek bütün riskleri güvence altına almış oluyor. Ve bir yıl boyunca aslında giderini de kontrol etmiş oluyor.Nasıl  derseniz ? Mesela ; kasko yaptırıyor 1.000 liraya diyelim. Yani bir yıl boyunca aracın başına ne gelirse gelsin, onun ödeyeceği para 1.000 lira. Hani giderini de kontrol etmiş oluyor. Ha, bir kaskosu olmasa başına gelecek bir hasarda cebinden çıkacak paranın  ne kadar olacağı da belli olmuyor.
Bilindiği üzere deprem sigortası,tarım sigortası,eğitim sigortası gibi bir çok farklı türde sigorta var.Sizce bu tür sigortalar sigortacılığa nasıl bir katkı sunmaktadır ?
Cevap: Bu branşlarda   pek de insanımızın bilgilendirilmemesinden dolayı az katkı olmakta bence. Hani böyle branşlar var ama kimsenin haberi yok. Mesela;Dask'a halen işte elektrik,su bağlatmaya gittiğimizde istenen  evrak gibi görülüyorlar.Onun içinde teminatlar neyi öder,neyi ödemez bilmiyorlar. Onu söylemiyoruz. Ama işte reklam yaparken de sigorta şirketleri işte dünyanın bilmem kaçıncı büyük şirketiyiz.şöyleyiz,böyleyiz diyorlar ama önce sattığı ürünün ne olduğunu anlatsalar;belki alacak olan müşterisine o zaman daha faydalı olacak  .Yani bizim aslında reklamlarda ,sigortada anlatmamız gereken öncelikli şey; ne olduğunu,ne faydası olduğunu ve onu hangi risklere karşı koruduğunu anlatmamız lazım.Yani bizim de öyle yapmamız lazım.Çünkü herkes bilmiyor bu işi. İçeriğini  bilmiyorlar.   
Sigortacılık sektöründe nasıl bir gelecek beklemektesiniz?
Cevap: Yani hızla büyüyor bu sektör.Zaten yabancıların da buraya gelmesinin bir nedeni de bu. Türkiye'deki sigorta sektörünün  geleceğini gördükleri için geliyorlar. Çünkü ; kendi ülkelerinde zaten sektörleri hiç büyümüyor neredeyse 1 Puan,2 Puan büyüyebiliyorlar.Ama bizde,% 15,% 20'lere varan bir büyüme var. Hani bu büyümeden pay almak istiyorlar aslında.Para kazanmak istiyorlar.O yüzden bizde gelecek görüyoruz. 
Cantürk Sigorta'nın 2017 hedefleri nelerdir?
Cevap: Bizim en  büyük hedefimiz müşterileri memnun edebilmek .Müşterilerimizin risklerine karşı en iyi poliçeyi verebilmek.Teminatlarını  sağlam yapmak. Yani bizim hedefimiz hep bu oldu .Bunun sayesinde de müşterilerimiz memnuniyetlerinden dolayı arttı. İnşallah da devam eder.   
Cantürk Sigorta ile ilgili müşterilerinizle ilgili olarak ilginç bir anekdotunuzu, anınızı bizlerle paylaşabilirimsiniz? 
Cevap: İlginç bir anımı anlatayım size. Bizim bir müşterimiz var .Yaşlı bir amcamız. Apartmanda bir de kızının dairesi var.İki tane.İkisi de bizde sigortalı. Bizi arıyor.Diyor ki; bizim dairede su patladı  ve hasar yaşandı. Bizde dosyayı acıyoruz .Eksper gidiyor yaşlı amcaya ve diyor ki ; burada değil alt katta dosya açılması gerekiyordu.Alt katta hasar var ama burada da hasar oldu ama biz suyu çektik ve su basmış evi. Suyu çekmişler ve bize haber vermemişler.Ama tesadüf işte kısmet diyelim.  Biz oraya yanlışlıkla dosya açıyoruz. Eksper alt kata bakıyor ve amcaya da diyor ; size de bir bakalım hani böyle bir hasar yaşandıysa yapalım bunu .Bakıyor eve .Hasar çıkartıyor. 26.000 Liralık hasar çıkıyor eve. Biz bunu ödüyoruz tabi ama burada önemli olan müşterinin sigortası var.Evini su basıyor ve ama dosya açmıyor. Bunu ödemez diye. Ama 26.000 Liralık da bir  hasar var.Düşünün. Bunu ödemez diye dosya açmıyor ve yine kısmete bakın ödeniyor hasarı. Ama dediğim gibi;kızına dosya açmak için beni aramasa,bizim daire demese ben onun evine yanlışlıkla dosya açmasam o  26.000 Lirayı alamayacaktım . Bu aslında bizim insanımızın sigortaya ne kadar uzak olduğunu gösteriyor bence.   
Bilindiği üzere Zorunlu BES’de başladı. Bireysel emeklik konusunda düşünceleriniz neler? 
Cevap  : Bireysel emeklilik ülkemizde çok avantajlı. Bunun en büyük nedeni de %25'lik devlet katkısı zaten .Özelikle mesela; Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları da bireysel emekliğe o yüzden çok ağırlık veriyorlar . Çünkü; kendi yaşadıkları ülkelerde hani çok fazla getirisi olan şey değil.Zaten bireysel getirisi de  %10-15 hadi %20 olsun. Ama devlet katkısını da üzerine koyduğunuz zaman yüzde 40'lara falan çıkıyor bu rakam .O yüzden bireysel emeklik şu dönemde kesinlikle yaptırılması gerekiyor bence. Gençler için küçük primlerle 100 Lirayla  başlanabilir.Çünkü ileride ,şimdi yaptırmayanlar ileride  yaptırırsa  daha çok pirim ödemesi lazım  daha çok para almak için.Ama şimdiden başlayıp genç bir insan 100 Lira ödeyip hakikaten geleceğini teminat altına alabilir. 
Sigortacılığın  bir tarifini yapmak istiyorsak  sizce sigortacılık nedir?
Cevap : Sigortacılık bir risk yönetimidir.Aslında yani ben şöyle düşünüyorum; müşteriye değil  de hani bize değil de müşteri benim bu risklerimi alın size de bu kadar para demesi lazım bana göre . Hem kendi isteklerini kontrol ediyorlar.Hem de bütçelerini kontrol edebiliyorlar. Yani "Sigortacılık bir risk yönetimidir " diyebilirim. 
Son An okuyucularına, birer mesaj verebilirmisiniz? 
Cevap : Bizim sloganımız aynı zamanda ; hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur ama her şeyin bir sigortası vardır. Sigortanızı yaptırın  diyoruz. 
Ayrıca Son An Gazetesi Okuyucularına da selamlarımızı gönderiyorum. 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam