reklam
reklam

Konuşma yetisini kaybeden Masal'ın ilk sözü 'anne' oldu

Eklenme Tarihi: 4 Kasım 2015, Çarşamba - 15:00   Okunma Sayısı: 131721

BALIKESİR

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaklaşık 3,5 yıl önce konuşma yetisini kaybeden 4,5 yaşındaki otistik Rabia Masal Yener, gördüğü rehabilitasyon sonrası yeniden konuşmaya başladı ve ilk sözü "anne" oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yener çiftinin 2011 yılında dünyaya gelen kızları Rabia Masal'ın 10 aylıkken konuşmaya başlaması ailesini sevindirdi.

Ailede yaşanan sorunlar nedeniyle daha sonra içine kapanan Masal, 15 aylık olduğunda konuşma yetisini kaybetti ve "sessizliğe" büründü.

Annesi resim öğretmeni Suna Yener (33) tarafından psikoloğa götürülen Masal'a "hafif düzeyde zihinsel engelli" teşhisi konuldu. Geçen yıl ise yüzde 80 "otistik" olduğu belirlenen Masal, tedaviye yanıt vermedi.

Suna Yener, Masal'ı son çare olarak özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezine götürdü. Özel eğitmenler ve psikolog gözetiminde programa tabi tutulan Masal'ın 3 ay gibi kısa sürede yeniden konuşmaya başlaması, annesini sevince boğdu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam