reklam
reklam

Arjantin'de devam eden orman yangınlarına müdahale sürüyor

Eklenme Tarihi: 29 Aralık 2021, Çarşamba - 13:18   Okunma Sayısı: 72194
Arjantin’in güneyindeki Patagonya bölgesinde 20 gündür etkili olan orman yangınları, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Ankara

Arjantin ulusal haber ajansı Telam’a göre, 200’den fazla itfaiye yetkilisinin Nahuel Huapi Ulusal Parkı, Alumine ve Andean Comarca’daki yangınları kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Yetkililer, yangının Patagonya’da yaklaşık 4 bin hektarlık alanı yok ettiğini belirtirken bugüne kadar yangın nedeniyle can kaybı ve tahliye yaşanmadığını açıkladı.

Belediye başkanlığından yapılan açıklamada, uydu verilerine göre, Neuquen Eyaleti'nin batısında ve Cordillera bölgesinde bulunan Alumine'de, alevlerin yerli çam ve araucaria iğne yapraklı ormanlarını yok ettiği bilgisi paylaşıldı.

Neuquen Çevre ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Jorge Lara, bölgede kuvvetli rüzgar beklendiği için itfaiye ekiplerinin yangınlara en aktif şekilde müdahale etmeye odaklanacağını söyledi.

Lara, Rio Negro gazetesine yaptığı açıklamada, "Bugün her şeyle savaşmak zorundayız çünkü yarın rüzgar artacak ve rüzgar yönü sürekli değiştiği için ne yöne eseceği bilinmiyor.” ifadesini kullandı.

Öte yandan yangına müdahale çalışmalarını koordine etmek için "kriz komitesi" kurulduğu duyuruldu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam