reklam
reklam

Bilge Sinan’ın Köyde Zehra Şehirde Güneş Kitabı Yayınlandı

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2021, Cuma - 10:06   Okunma Sayısı: 124448
Usta yazar Bilge Sinan’dan mücadeleci bir kadının hikâyesini ele alan çarpıcı bir eser: “ Köyde Zehra Şehirde Güneş.”

 

Kitabın geliri "okumakta olan kız çocuklarına ve zor durumda olan kadınlara" destek için gidecek. Köyde Zehra Şehirde Güneş, Zehra isimli bir kadının başından geçen çarpıcı bir öyküyü ustalıkla ele alıyor. Bilge Sinan’ın "Kadın gülerse toplum güler." mesajı üzerinden yola çıkarak yazıldığı kitapta, bir kadının kötü giden talihini nasıl iyiye döndürdüğünü görecek, yeniden hayata tutuluş mücadelesine tanık olacaksınız.

Çıktığı ilk günden bu yana okurların ilgisini toplayan “ Köyde Zehra Şehirde Güneş.”, bu dönemde çıkan birçok kitaba göre daha uygun bir fiyattan satışa sunuldu. Öte yandan okur beğenisinin yüksek olduğu kitabın ardından Bilge Sinan, yeni kitabı için şimdiden hazırlıklara başlamış durumda.

**************************************************************************

KİTAP KÜNYESİ

Kitap Adı Köyde Zehra Şehirde Güneş

Yazar Bilge Sinan

Yayınevi Ateş Yayınları

Hamur Tipi 2. Hamur

Sayfa Sayısı 192

Ebat 13,5 x 19,5

İlk Baskı Yılı 2021

Baskı Sayısı 1. Basım

Dil Türkçe

 

Hani bir söz var: "Toplum uyuyor." Hayır, kadınlar uyuyor! Eğer kadınlar uyanırsa, çocuklar, gençler ve toplum uyanacak. Dünyayı erkekler yönetiyor. Ne savaşlar bitmiş ne terör. Kadınları da ezdikçe ezmişler. Bütün haklarını gasp etmişler. Öyle ki kadınlar; bin yıllardır erkeklere hizmet edip durmuşlar ama yine de yaranamamışlar.

Hikâyemde Zehra; evlendiği erkek tarafından, namusu, şahsiyeti, kadınlığı ayaklar altına alınarak köyden afaroz ediliyor. Her şeyin bittiği bir anda, yeniden hayata tutuluş mücadelesine tanık olacaksınız. Bir kadın isterse, kötü giden talihini nasıl iyiye döndürdüğünü göreceksiniz. Kaderin, tesadüflerin, sanının, güvenin sorgulandığı bu kitapta, bir kadın olarak kendinizi yeniden sorgulayacaksınız. Erkeklerin sırf kendi çıkarları için, kadını kadına düşman bile ettiği toplumlarda, kendi şahsiyetinize olan saygınlığın bir kez daha önemini anlayacaksınız. Kötü ruhlu erkek ile iyi ruhlu erkeğin kıyaslamasının da yapıldığı kitabımda; okudukça, inanıyorum ki önce kendinize sonra da etrafınızdakilere daha farklı bakacaksınız.

Kadınlar; uyanmamızın vakti geldi de geçiyor.

Hadi bir kıvılcım yakalım, bu büyük bir yangına dönüşsün ve ne kadar kötülük ve haksızlık varsa hepsini yaksın.

Biz kadınlar istersek yapmayacağımız hiçbir şey yoktur... Sadece biraz cesaret!...

Dünyanın ve toplumun kurtuluşu kadınların uyanmasıyla mümkün olacağı için, bu kitaptaki gelirimin büyük bir kısmı "okumakta olan kız çocuklarına ve zor durumda olan kadınlara" destek için gidecektir. Sizlere bunu buradan yayınlayacağım. Çevreme ve toplum içindekilere hep duyarlı oldum. Bu yüzden kitabımın satış gelirinin büyük kısmını ihtiyacı olan kadınlara harcayacağım. Herkes rahat alabilsin diye kitap fiyatımı öyle çok pahalı tutmadım. Haydi, arkadaşlar sizinle başlayacağız her şeye ve şunu hiç unutmayın: "Kadın gülerse toplum güler."

Bu kitaptan alın, kızınıza, torununuza, yeğeninize okutun.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE AVCI

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam