reklam
reklam

Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar etkili oluyor

Eklenme Tarihi: 3 Aralık 2021, Cuma - 11:28   Okunma Sayısı: 140487
Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da soğuk hava etkili oluyor.

Erzurum'da kar yağışı sonrası soğuk havanın etkisiyle cadde ve sokaklar buzla kaplandı.

Belediye ekipleri, yollarda buz temizleme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Öte yandan bazı bina çatılarında da buz sarkıtları oluştu.

Ardahan, Kars ve Ağrı'da ise bitkiler ile ağaçlar kırağı tuttu. Soğuk havanın etkisiyle Kars Çayı'nın bazı kısımları da buzla kaplandı.

Karslı Zeki Tutar, havaların gittikçe daha da soğuduğunu belirterek, "Kars Çayı'da buz tutmaya başlamış, havalar soğudukça suyun büyük bölümü donacak." dedi.

Sarıkamış ilçesinde de soğukların etkisiyle bina çatılarında buz sarkıtları oluştu, araç ve iş yerlerinin camları buz tuttu.

Ardahan'da sıcaklık sıfırın altında 19 derece ölçüldü

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve az bulutlu olacağı bölgede, gece ve sabah buzlanma, don ile yer yer sis ve pus bekleniyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 19, Ağrı'da 17, Kars'ta 15, Erzurum'da 14, Erzincan'da 5, Iğdır'da 3, Tunceli'de 2 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Tunceli'de 11, Erzincan'da 8, Iğdır'da 7, Ağrı'da 5, Erzurum ve Kars'ta 4, Ardahan'da 2 derece olması bekleniyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam