reklam
reklam

Başakşehirli minik dostlarımız güvende

Eklenme Tarihi: 14 Ocak 2017, Cumartesi - 15:00   Okunma Sayısı: 143903

İSTANBUL- Son zamanların en soğuk kışlarından birini yaşadığımız şu günlerde, her yer karla kaplandı. Yaşadığımız coğrafyanın bu durumundan etkilenenlerden bir kısmı da sokak hayvanları olan kedi ve köpekler ve kuşlar oldu. Sokakların bazı yerlerinde bir metreye yaklaşan kar kalınlığı yüzünden sokaktaki minik dostlarımız barınacak yer ve yiyecek bulmada oldukça zor anlar yaşadılar. Mahalle ve sokaklarında yaşayan minik dostlarımızın etrafına yine duyarlı vatandaşlar yetiştiler. Sokaktaki hayvan dostlarımızın soğuktan korunması için parklara ve duraklara battaniye, örtü yayarak ve kulübeler yerleştirerek onların kuru yerde barınmasını yardımcı oldular. Ayrıca beslenme ihtiyaçları içinde hazırladıkları yemekleri, mamaları uygun yerlere bırakarak bir nebze de olsa hayvan dostlarımızın bu kış şartlarını kolay atlatmasına yardımcı oldular. 
Etrafındaki hayvanlara duyarsız kalmayan vatandaşlar kadar belediyeler de sokaktaki minik dostlarımız için ellerinden geleni yaptılar. Bunlardan bir tanesi de Başakşehir Belediyesidir.
Başakşehir Belediyesi tarafından rehabilitasyon merkezinin hizmetlerinde kullanılan 3 adet hizmet aracına ilaveten ilaçlama hizmetlerinde görevli 5 araçla ilçe içerisinde yol durumunun imkan verdiği ölçüde araziye çıkarak sokaktaki minik dostlarımıza mama dağıtımı yapıldı. Araçların hareket edemediği ve ulaşamadığı  noktalar da ise duyarlı belediye çalışanları mamaları bizzat taşıyarak hayvan dostlarımıza ulaştırdılar. Başakşehir Belediyesi ekip çalışanları şimdiye kadar 800 kg yakın mama dağıtımı yaptılar. 
 
Vatandaşlarımız da duyarlı olmalı

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerce bölgede yapılan incelemelerde alanlarda rastlanılan bakıma muhtaç ve hasta hayvanlar alınarak rehabilitasyon merkezine götürülüp, tedavi süreçleri başlatılıyor. Belediye ayrıca  vatandaşın talep ve isteklerine de hava ve yol şartları uygun olduğunca cevap vermeye çalışmaktadır.
 Özellikle hava şartlarının güçleştiği dönemlerde gerçekleştirilen bu özverili çalışma, kış ayları boyunca da aralıklı olarak devam ettirilecek olup çalışmayı yürüten Başakşehir Belediyesi ekiplerince konuya ilişkin; “Kışın hayvanların aç kalmaması için vatandaşlarımızı da duyarlı olması gerekir. Belediye olarak çalışmalarımızla hayvanların bu karlı soğuk havalarda aç kalmasının önüne geçmeye çalışıyoruz” şeklinde açıklama yapıldı.
 Vatandaşların kar ile ilgili ihbar, talep, şikâyetleri ve sokak hayvanlarıyla ilgili ihbarlarını Belediyenin 444 0 669 numaralı BİKOM merkezine bildirdikleri ihbarlarla ilgili müdürlüklere iletilerek anında cevap buluyor.
Bu duyarlı ve yardımsever çalışmalarından dolayı tüm Başakşehir Belediyesi’ne, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve rehabilitasyon merkezi çalışanlarına ve tüm duyarlı vatandaşlara bizim ile aynı coğrafyayı paylaşan minik dostlarımız adına teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca hayvan dostu bir vatandaş olarak tüm belediyelerin ve vatandaşların el ele vererek çevremizdeki hayvanların kışı rahat atlatmaları için elimizden geleni yapmalıyız çağrısında bulunuyorum.

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam