reklam
reklam

'PYD'ye karşı Türkiye ile birlikte hareket edeceğiz'

Eklenme Tarihi: 4 Kasım 2015, Çarşamba - 08:00   Okunma Sayısı: 131521

HALEP

Suriyeli muhalif gruplardan Şam Ordusu (Ceyş'ül Şam) lideri Muhammed Bazarbaşi, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) yönelttiği ortak tehdide karşı Türkiye ile birlikte hareket etmek istediklerini söyledi. 

Bazarbaşi, Suriye'nin geleceği için planları, Rusya ve İran'ın iç savaştaki rolü, PYD ve DAEŞ gibi unsurlarla mücadeleyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

Halep'in kuzeyindeki Cibbin bölgesi ve Hama'nın kuzeyinde diğer muhalif gruplarla birlikte rejime karşı savaştıklarını belirten Bazarbaşi, "Bizler rejime, DAEŞ'e ve işbirlikçi ülkelere karşı Suriye halkının mücadelesini yürütmek için yola çıktık" diye konuştu.

Muhalefetin mümkün olduğunca birlikte hareket etmesi gerektiğine işaret eden Bazarbaşi, yaklaşık bir ay içinde birçok küçük grubu bir araya getirerek yaklaşık 3 bin kişilik bir güce ulaştıklarını söyledi. 

"Rusya ve İran işgalcidir"

Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarına değinen Bazarbaşi, Rusya'nın rejimin yanında Suriye halkına savaş açtığını ifade ederek, "Bu bir işgal hareketidir. Rejime destek veren İran gibi Rusya da işgalcidir" dedi. 

Bazarbaşi, sadece Esed'in değil, Baas rejiminin bütünüyle gitmesini istediklerini vurgulayarak, "Esed’in veya rejimin eski unsurlarının olduğu hiçbir reçeteyi kabul etmiyoruz” ifadesini kullandı.

PYD'ye karşı işbirliği

Bazarbaşi, PYD ve DAEŞ gibi unsurların Esed’in elini güçlendirdiğine dikkati çekerek, "Türkiye’nin Suriye'de tarihi bir rolü var. Bunu unutmuyoruz. Bu rolü yerine getirmesini bekliyoruz. Bunun için PYD'ye karşı Türkiye ile birlikte hareket edeceğiz. PYD’nin Suriye’yi bölmeye yönelik hareketleriyle eş zamanlı olarak Türkiye’nin güneyinde bir tehlike oluşturması, Türkiye ile birlikte hareket etmemiz gerektiğinin en büyük nedeni" şeklinde konuştu.

Terör örgütü DAEŞ'e karşı da Türkiye'nin tutumuna katıldıklarını belirten Bazarbaşi, şunları kaydetti:

"DAEŞ konusunda Türkiye’nin oluşturmak istediği güvenli bölgenin Halep’i de rahatlatacağını düşünüyoruz. Bu Suriye halkının da isteğidir. DAEŞ’ten temizlenerek kurulacak güvenli bölge aynı zamanda PYD’nin demografik yapıyı değiştirme çabasına da ket vuracaktır. Türkiye’ye bu konularda gereken desteği vereceğiz”

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam