reklam
reklam

Halep’e TIR dolusu umut Üsküdar’dan

Eklenme Tarihi: 10 Ocak 2017, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 118660

İSTANBUL- Halep’te devam eden savaş nedeniyle yerleşim yerlerinin büyük bir kısmı yıkıma uğrarken yaşlı genç çoluk çocuk tüm halkı evsiz ve aç kalmışlardır. Evleri bombalara maruz kalan halkın büyük çoğunluğu canından olmuş, yıkıntılar arasından yaralı kurtulanlar ise kendilerine uzatılan yardım umutlarına tutunup hayatta kalma savaşı vermektedirler. 
Dünyanın bir çok ülkesinden olduğu gibi benim ülkemin çeşitli illerinden de yardım kampanyaları ile bir çok tır Halep’e doğru yola çıkmıştır. Bu  duyarlı davranıştan biri de Üsküdar belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve tüm Üsküdar halkının katılımıyla gerçekleştirildi.
Halep’teki acılara kayıtsız kalmayan Üsküdar Belediyesi, Aralık ayında başlattığı “Üsküdar’dan Halep’e İnsani Yardım Seferberliği” kapsamında, Halep’e yardım tırlarını 4 Ocak Çarşamba günü Harem Otogarından yola çıkardı. Sivil Toplum Kuruluşları, tüm Üsküdar halkı ve esnafının toparladığı  yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için Üsküdar Belediyesi,  KIZILAY ile bir protokol imzaladı. Başta gıda olmak üzere temizlik malzemesi, giyecek ve içinde bulunduğumuz bu soğuk mevsimde ısıma gibi insani ihtiyaçların karşılanması için 100 tır malzeme toplandı.

Hedef 100 tıra kısa sürede ulaşıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından Aralık ayında başlatılan “Üsküdar’dan Halep’e İnsani Yardım Seferberliği”ne tüm duyarlı vatandaş ve esnafın katılımıyla kampanya kapsamında hedeflenen 100 tıra kısa sürede ulaşıldı. Kısa sürede bu derece büyük bir katılımın ve yardımın sevincini yaşayan Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar halkı,  4 Ocak Çarşamba günü Üsküdar Harem Sahil Yolu Otoparkı’nda düzenlenen törenle tırlar Halep’e doğru uğurlandı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN ve Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Kerem KINIK ve çok sayıda Üsküdarlı vatandaş ve esnaf da  törene katıldılar.
Halep için yola çıkarılan umut tırları için yapılan törende konuşan Türkmen, “İyilikler şehri Üsküdarımız, bu sefer Halep'teki kardeşlerimiz, canlarımız için yardım elini uzatıyor. Onlar orada bir lokma ekmeğe, bir sıcak çorbaya muhtaçken bizlerin eli kolu bağlı oturması, yardım bekleyen kardeşinin imdadına koşmamaları düşünülemez. Bu yaklaşımla "Halep yalnız değildir" dedik ve Üsküdar Belediyesi olarak Kızılayımız, STK'larımız, derneklerimiz, okullarımız ve iş adamlarımız olarak kutsal bir amaç için bir araya geldik. Halep'teki kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası başlattık.” dedi.

Türkmen: “Tırlar dolusu umudu Halep'e yolcu edi
yoruz.” 
Türkmen sözlerine şu şekilde devam etti: “Kampanyayı başlattığımız günden itibaren on gün gibi kısa bir sürede 150'den fazla STK, okul ve iş insanı Halep’e yardım için seferber oldular ve hedefimiz olan 100 tır insanı yardım malzemesine ulaştık. Bugün bu tırlarla sadece yardım malzemesi götürmüyoruz. Üsküdarımızın, dostluk ve kardeşlik mesajını da gönderiyoruz. Üsküdar'dan tırlar dolusu umudu Halep'e yolcu ediyoruz.” 
Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Kerem KINIK ise kampanyada yer almaktan dolayı duydukları gururu belirterek “Bir insanı bile kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Destekte bulunan herkesin emaneti emin ellerde.” dedi.
Yakacaktan bebek mamasına 100 tır, Halep için yolda
Evleri yıkılan ve zorlu kış şartlarını bir nebze olsun rahat geçirmelerine yardımcı olacak  kampanya kapsamında soba, yakacak, battaniye, yatak, kışlık bot, çizme, çadır branda, kışlık giyecek temizlik malzemeleri,  gıda ürünleri,  bebek maması, tıbbi malzemeler gibi pek çok ihtiyaç 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde toplandı. Kampanya ile nakdi yardımlar Kızılay Üsküdar Şubesi tarafından Halk Bankası Üsküdar Şubesi’nde açılan “ Halep Yardım” hesabında toplandı.
Yardım malzemelerinden 50 tıra yakını STK’ların kendi imkânlarıyla bölgeye ulaştırıldı. Kalan 50 tırlık malzeme,  Üsküdar Belediyesi ile KIZILAY arasında imzalanan protokol ile KIZILAY tarafından bölgeye ulaştırılıyor. 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam