reklam
reklam

Engelliler Halepli çocuklar için oyuncak boyuyor

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2017, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 137440

ÇANKIRI

Çankırı'da ahşap boyama kursuna katılan zihinsel ve fiziksel engellilerin boyadıkları oyuncaklar, Halepli çocuklara ulaştırılacak.

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından açılan ahşap boyama kursuna katılan 23 yaş üstü zihinsel ve fiziksel engelliler, boyadıkları oyuncakları yaşadıkları zorluklar içinde yüzlerini az da olsa güldürmesi amacıyla Halepli çocuklara gönderecek.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, engellilerin boş zamanlarını değerlendirmesi amacıyla çeşitli kurslar açtıklarını söyledi.

Belediye olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını dile getiren Dinç, "Onların sosyal hayatta daha etkin olmaları için farklı etkinlikler yapıyoruz. Bunlardan biri de ahşap boyama kursu. Eğlenerek, keyif alarak ahşap oyuncakları boyuyorlar." dedi.

"Kardeşlerimizin yürekleri, mazlum yüreklerle çarpıyor"

Engellilerin dünyada yaşananlara da duyarsız kalmadığını vurgulayan Dinç, şöyle devam etti:

"Bu kardeşlerimiz dünyayı takip ediyor. Halep'te, Somali'de, Irak'ta, yani dünyada neler yaşandığını biliyorlar. Buralarda insanlığa yapılan işkenceleri kınıyor ve yaşananlara üzülüyorlar. Engelli bir kardeşimiz haberleri izledikten sonra ağladığını söylüyor. Bu kardeşlerimizin yürekleri, oralardaki mazlum yüreklerle çarpıyor. İnsanlık adına önemli hassasiyetler ortaya koyuyorlar. Bu hassasiyetlerinden dolayı onları kutluyorum."

Dinç, engellilerin boyadığı oyuncakların çok anlamlı şekilde değerlendireceğini bildirerek, "Engelli arkadaşlarımız burada boyadıkları ahşap oyuncakları Halepli kardeşlerine gönderecek. Yaptıkları bu ürünleri dünyanın dört bir yanındaki kardeşleriyle paylaşma arzusunda olmaları takdire şayan bir durum." diye konuştu.

"Onlar da sevinsin istiyoruz"

Engellilerden Muhammed Bozkurt Uğurlu ise oyuncakları Halepli çocuklar için boyadıklarını dile getirdi.

Suriyelilere yardım etmek için bu çalışmayı başlattıklarını anlatan Uğurlu, "Suriye'den gelen çocuklara küçük de olsa bir katkımız olsun istiyoruz. Onlar da sevinsin istiyoruz. İnşallah beğenirler." dedi.

Oyuncakların belediye tarafından gelecek hafta bölgeye gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam