reklam
reklam

Hoş geldin kar, yaşasın kardan adam

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2017, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 144221

 İstanbul’a yağması günler önceden haber verilen kar yağışı önceki gün akşam saatlerinde  yağmaya başladı. Üsküdar Belediyesi’nin tuzlama çalışmalarını yapan araçları günler önceden tedbirlerini alıp kar başladığı andan itibaren ana yolları kardan temizlemeye ve tuzlamaya başladılar. Cuma akşamı iş çıkışım biraz geç vakit olması nedeniyle eve dönerken yollarda artık kar iyice tutmaya başlamış ve sokak lambaların ve ayın ışıltısı kara vuruyordu. Lambaların karın üzerindeki yansımaları adeta yerlere milyonlarca elmas dökülmüş gibi parlıyordu. Bir süre böyle karın üzerinde yürüyerek ve yerdeki elmasları izleyerek evime döndüm.  Cumartesi sabahı uyandığımda etrafı daha yoğun ve muhteşem bir kar kaplamıştı bile. Her yer bembeyaz pamuk şekeri gibiyi. Kar benim için çocukluğumdan beri tabiat ananın giydiği gelinliktir. Yaz bitmiş kış gelmiş ve tabiat ana bir kez daha kardan gelinliğini giymiş tüm ihtişamı ile gözlerimin önündeydi. Bir süre camdan bu güzel gelini ve gelinliğini izledim. İşe gitmek için yola çıktığımda ara sokaklarımız ayak değmemiş karlarla kaplı idi. Hafta sonu olması dolayısıyla çoğu insan ve çocuklar henüz evdelerdi. Sokağımı, kardan dalları süslenmiş ağaçları izledim ve yola koyuldum. İçimdeki çocuk fırladı sokağa ve karların hiç basılmamışlarından kar topu yaparak bir süre oyun oynadık ben ve içimdeki çocuk.  

Üsküdar Belediyemize teşekkürler
Üsküdar Belediyesi’nin günler önceden aldığı tedbirler olumlu sonuç vermiş ve ara sokaklar haricinde ana yolların tamamı açıktı. Ana caddeye geldiğimde Belediyemizin kar kazıma ve tuzlama aracını yolları temizlerken ve tuzlama yaparken gördüğümde bir kez daha mutlu oldum. Çünkü ana yollarımız açık ve ne özel araçlar ne de toplu taşıma araçları yolda kalmadan gidecekleri yerlere ulaşıyorlardı.

Karın vazgeçilmezi kartopu
Biraz ilerledikten sonra ilerde kartopu oynayan çocukları gördüm. Kar yağarda evde durulur mu hiç? Hele de günlerden Cumartesi ve de okullar tatilse. Kahvaltılarını yapan çocuklar, montlarını giyip atkılarını takıp eldivenlerini de ellerine geçirdikten sonra ver elini kardan adam ve kartopu. Sokakta kartopu oynayan ve kardan adam yapan çocukların neşesine diyecek yoktu. Karın bunlar güzel tarafıydı. Bir de karın çile olan kısmı var.

Kimilerine neşe kimilerine çile
Kar yağışı bir çok insana özellikle de çocuklara neşe olurken sokakta kalanlara, yakacağı ve yiyecek ihtiyacı olanlara çile olmaktadır. Burada yine görev belediyemize ve duyarlı vatandaşlara düşmektedir. En azından etrafımızdaki zor durumdaki insanlardan başlayarak bu zor kış şartlarını atlatmalı için yardımcı olabiliriz.
Bir diğerleri de sokakta olan sessiz dostlarımız sokak hayvanları. Etrafı kaplayan yoğun kar nedeniyle yiyecek bulamayan kedi köpek ve kuşlara elimizden geldiğince besleme yapmalıyız.
Otobüs durağına geldiğimde bir köpeğin üzerinin karla kaplandığını ve bunun tüylerini ıslatmasından üşüdüğünü ve titrediğini gördüm. Kardan kuru bir yer kalmadığı için durağın kar almayan bir kısmına sığınmıştı yavrucak. Yanına yaklaştım tüyleri kardan ıslanmıştı ve titriyordu. Hemen boynumdaki atkıyı üzerine sardım ve onu bir nebzede olsa kurulamaya çalıştım. Atkıyı belinin altından düğüm yaparak üzerine sardım en azından bir sürede olsa ısınmasını sağlayabilirim diye düşündüm.
Vatandaşlar ve belediye olarak sokakta kalan insanlarımıza ve sokaklarımızın sakinleri sokak hayvanlarımıza kışı geçirecek barınma yerleri yapılmasını ve bu zorlu kışın atlatılması için elbirliği ile çalışmamız gerektiğini düşündüm.
Umarım kış hiç bir canlı için çileye dönüşmeden neşeli anılar bırakarak biter.

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam