reklam
reklam

Altında Zirve Günleri

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2017, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 185605

Altının gram fiyatı, 2016 yılının son haftasında başladığı yükselişini yeni yıla da taşıdı ve bugün serbest piyasada ivme kazanan çıkışı ile 6 Aralık 2016 tarihinden bu yana en yüksek seviyesi olan 132,8 lirayı gördü..

Altının ons fiyatı ise bugün Asya piyasalarında 1.159 dolara kadar çıkmasının ardından kazançlarının bir kısmını geri vererek şu dakikalarda 1.154 dolar seviyesinde dengelendi.

Eray Ergün: Dış piyasadaki oyuncuların piyasalara etkisi altın fiyatları üzerinde etkili olacaktır.

40 yılı aşkın süredir Maltepe’de kuyumculuk hizmeti veren Cengiz Kuyumculuk’tan Eray Ergün altın fiyatlarındaki gidişatla ilgili olarak gazetemize konuştu. Ergün’e göre gerek ülkemizde gerekse de çevremizdeki ülkelerdeki terör ve şiddet olaylarının Altın fiyatlarının uzun vadede değişmesine yol açabileceğini söyleyen Eray Ergün’den Altın Sahteciliği konusunda da önemli uyarılar geldi: ilk olarak güvendiği, bildiği kuyumculardan alışveriş etmelidir. İkinci olarak da birkaç yere gidip durumları kıyaslamaları gerekmektedir. . Böylece: Altın gibi Lira gibi kıymetli menkulleri alır ya da satarken de işe yarar.

Sizce altın fiyatlarının gidişatında ne gibi gelişmeler etkili olacaktır.?

Ons fiyatlarında bir yükselme var. Dış piyasadaki oyuncuların (A.B.D,A.B,Çin ve Rusya) piyasalara etkisi altın fiyatları üzerinde daha da  etkili olacaktır.

Gerek ülkemizde gerekse de çevremizdeki ülkelerdeki terör ve şiddet olaylarının Altın fiyatlarının değişkenliği açısından etkilerini değerlendirebilir misiniz ?

Öncelikle ülkemize İstanbul’daki saldırıdan ötürü  ülkemize baş sağlığı,sabır ve metanet diliyorum. Gerek ülkemizde gerekse de çevremizdeki ülkelerdeki terör ve şiddet olaylarının Altın fiyatlarının uzun vadede değişmesine yol açabilmektedir.

Halen altın sahteciliği gibi durumlarla kuyumcular karşı karşıya kalmaktalar. Okuyucularımız bu gibi durumlarda nelere dikkat etmeliler ?

Okuyucularımıza benim tavsiyem: ilk olarak güvendiği, bildiği kuyumculardan alışveriş etmelidir. İkinci olarak da birkaç yere gidip durumları kıyaslamaları gerekmektedir.

Okuyucularımıza Altın gibi Lira gibi kıymetli menkulleri alır ya da satarken nelere dikkat etmesini önerirsiniz ?

Tanıdıkları, bildikleri kuyumcularla çalışmalarını öneriyorum. Böylece: Altın gibi Lira gibi kıymetli menkulleri alır ya da satarken de işe yarar

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam