reklam
reklam

9. Büyükelçiler Konferansı 8-14 Ocak'ta Ankara'da yapılacak

Eklenme Tarihi: 6 Ocak 2017, Cuma - 14:00   Okunma Sayısı: 146967

ANKARA

Dışişleri Bakanlığının yurt dışı ve merkez teşkilatlarındaki büyükelçilerinkatılımıyla bu yıl 9'uncusunu düzenleyeceği Büyükelçiler Konferansı8-14 Ocak'ta Ankara'da yapılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2008'den bu yana düzenlenenkonferansın bu yılki temasının "2023'e Doğru: Milli Değerler ve Küresel Hedefler" olarak belirlendiği kaydedildi.

Türk dış politikasını ilgilendiren olayların tecrübeler ışığında gözden geçirileceği konferansta, güncel sınama ve fırsatlar görüşülerek gelecek döneme dair öncelikler değerlendirilecek.

Konferans kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ziyaret edilerek talimatları alınacak, yapılacak oturumlarda başbakan yardımcıları ve bakanlar büyükelçilere hitap edecek, iş dünyasının temsilcileriyle istişarelerde bulunulacak.

Terörle mücadele ele alınacak

Konferansa AB Dönem Başkanı Malta'nın Dışişleri Bakanı George Vella'nın yanı sıra Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze, Tunus Dışişleri Bakanı Khemaies Jhinaoui, Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini ve Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Lacy Swing katılacak.

Terörle mücadele, konferansın odak konularından biri olacak. Konferans kapsamında düzenlenecek "Bilgi Ekonomisi ve Diplomasi" konulu panelde Türkiye'de ileri teknoloji üretimine dış politikanın katkıları bağlamında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam