reklam
reklam

Türkiye, Sırbistan'da Novi Pazar'dan sonra Niş kentinde konsolosluk açacak

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2021, Cuma - 20:39   Okunma Sayısı: 164192
Türkiye, Sırbistan'da Yeni Pazar'ın ardından gurbetçilerin sıla yolu üzerinde bulunan Niş kentinde konsolosluk açmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki Nişkentinde açılacak konsolosluğun hem Türkiye'ye giden gurbetçilere hizmet vereceğini hem de ticari, ekonomi ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 31 Ağustos-1 Eylül'de Sırbistan'a yaptığı ziyaret sırasında konsolosluğun açılma talimatının verildiğine işaret eden Aksoy, Sırbistan Dışişleri Bakanlığına gerekli girişimlerin yapıldığını ve açılışın en kısa sürede gerçekleşeceğini ifade etti.

Aksoy, Niş'teki konsolosluğun Türkiye'nin Sırbistan'daki ikinci konsolosluk ofisi olacağını belirterek, İstanbul ve Niş arasında tarifeli uçak seferlerinin başlatılmasının da gündemde olduğunun sözlerine ekledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Niş Belediye Başkanı Dragana Sotirovski de Niş'teki konsolosluğun Sırbistan üzerinden seyahat eden Türk vatandaşlarına hizmet vereceğini ifade ederek, Türk iş adamlarının Niş kentine yatırımlarının da kolaylaşacağını söyledi.

Sotirovski, bölgedeki Osmanlı eserlerinin restorasyonunu üstlenmeye hazır olduklarını kaydetti.

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam