reklam
reklam

Halterde başarı grafiği yükseldi

Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2016, Salı - 15:00   Okunma Sayısı: 133733

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, göreve geldiklerinde karamsar bir tabloyla karşılaştıklarını ancak halter ailesi olarak el ele verdiklerini ve başarıyı yakaladıklarını söyledi.

Taşpınar, AA muhabirine 2016 yılını değerlendirerek, 2017'ye ilişkin hedeflerini anlattı. Taşpınar, 2013 yılının mart ayında göreve geldiklerini hatırlatarak, "Herkesin bildiği karamsar bir tabloyla karşılaşmıştık. Zor bir dönemde bu görevi üstlendiğimizin farkındaydık. Bu yüzden yönetim kurulu arkadaşlarım ile birlikte taşın altına elimizi koyduk. Bizleri yıpratacağını bildiğimiz halde, camiamız adına radikal kararlar aldık." diye konuştu.

Camiada 3 yılı aşkın süredir sınav verdiklerine dikkati çeken Taşpınar, "Göreve geldiğimizde tek düşüncemiz vardı; o da Türk halterini eski başarılı günlerine döndürmekti. Bunu da büyük halter ailesiyle birlikte başarabilirdik. Geldiğimiz noktaya baktığımızda, başardığımızı söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlarda 12 yıl sonra ilk madalya

Taşpınar, 2016 Rio Olimpiyatları'nda 12 yıl aradan sonra madalya kazandıklarını ve bunun gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Avrupa ve dünya şampiyonalarında kürsüden inmediklerini vurgulayan Taşpınar, şöyle konuştu:

"Olimpiyatlarda 12 yıl sonra madalya kazanmanın haklı gururunu yaşadık. Tarihimizde ilk kez yıldızlar düzeyinde 39 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attık. 2013 yılında madalya sayımız 80 iken, bu rakam 2014'te 85, 2015'te 135 oldu. Göreve geldiğimizde kulüp sayısı 107 iken, bu rakam şimdilerde 130 civarında. Modern tesisler artık Türk halterinin ve sporcularımızın kullanımında. 32 il genelinde halter branşı faal iken bu rakam şimdilerde 57 oldu."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam