reklam
reklam

Başbakan Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri ile Halep'i görüştü

Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2016, Cuma - 14:00   Okunma Sayısı: 141425

ANKARA

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede ikili ilişkiler ve bilhassa Halep'teki son gelişmeler bağlamında bölgesel meseleler ele alındı.

Yıldırım, Cihangiri'ye, İran'la ikili münasebetlerin her alanda daha ileri bir seviyeye taşınmasına önem atfedildiğini, İran'la iş birliğinin daha da geliştirilmesinin ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel güvenlik ve refaha da katkıda bulunacağını dile getirdi.

Halep'te tahliyelerin başladığını, ancak tahliye sürecinde sivillere yönelik saldırıların gerçekleştirildiğini vurgulayan Yıldırım, Halep'teki insani durumun endişe verici olduğunu, bu çerçevede, şehirden tahliyelerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi, bölgeye insani yardım ulaştırılması için Türkiye'nin elinden geleni yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Başbakan Yıldırım, tahliye sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için İran'ın da gerekli girişimleri yapacağından emin olunduğunu, bu konuda İran'la iş birliği yapmaya hazır bulunulduğunu da ifade etti.

Tahliye sürecinin sorunsuz ilerlemesini arzu ediyor

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri de, geçen hafta İstanbul'da gerçekleşen hain terör saldırısı sebebiyle Başbakan Yıldırım'a taziyelerini ileterek, İran'ın, Türkiye'nin terörle mücadelesini güçlü bir şekilde desteklediğini ve Türk-İran makamlarının bu kapsamdaki iş birliğini sürdüreceklerini belirtti.

Cihangiri, Halep'teki tahliye sürecinin sorunsuz ilerlemesini kendilerinin de arzu ettiğini, bu konuda Türkiye ile temasları sürdüreceklerini, Türkiye ve İran arasındaki artan iş birliğinden bölgenin de istifade edeceği konusunda hemfikir olduklarını kaydetti.

Yıldırım ve Cihangiri'nin, ileriki dönemde yakın siyasi diyaloğu ve üst düzey temasları sürdürmek konusunda mutabık kaldıkları bildirildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam