reklam
reklam

Mediha Engizer’de okul-aile işbirliği

Eklenme Tarihi: 13 Haziran 2021, Pazar - 13:39   Okunma Sayısı: 165451
Maltepe Mediha Engizer Çok Programlı Anadolu Lisesi, “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında eğitimde kaliteye ulaşmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen bir proje olan “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında İstanbul Maltepe Mediha Engizer Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen çalışmalara dair başarı belgelerinin takdimleri gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan Memiş, Okul Müdürü Ali İhsan Kılıç, projeden sorumlu Koordinatör Müdür Yardımcısı Ercan Gürültü, projede görev alan öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen törende, Meslek Liselerine atfedilen değerin artırılmasına yönelik çalışmaların ne kadar önem arz ettiği bir kez daha anlaşılmış oldu.

 

 

Programda kısa bir konuşma yapan ve katılan aileleri kutlayanİlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan Memiş, eğitimde öğretmen, öğrenci ve veli uyumumun çok önemli olduğunu belirterek, “Eğitimin 3 sacayağı öğretmenler, öğrenciler ve velilerimizdir. Bu üçünün uyumlu çalışmasını sağlayamazsak verimli bir eğitim yapmamız söz konusu değildir.

Bu anlamda okulumuzdaki projelerin içinde yer alan velilerimizi candan kutluyorum. Bütün velilerimizin bu anlayışta olmasını bekliyoruz” dedi.

Mesleki eğitimin önemine de değinen Gökhan Memiş şunları söyledi; “Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Meslek eğitimi özellikle iki amaca yöneliktir. Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Günümüzde, hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde Mesleki Teknik Eğitimin öneminin çok büyük olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve Ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmesinde Mesleki Eğitimin önemi çok büyüktür.”

Esas amacı,öncelikle okulun bulunduğu mahalle olmak üzere sırasıyla ilçede veya ilde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi muhtaç durumdaki kişilerin evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyaların tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarının, hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ve yardımların, onları mutlu edecek maddi ve manevi dokunuşların toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan ve proje dahilinde yerel imkanlarla yapılmasını sağlamak olan proje kapsamında Tekstil Teknolojisi ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanları yapmış olduğu çalışmalarla katkı sağladı.

 

“Bir Katkıda Çevreci Tekstilden” sloganı ile projeye katılan Tekstil Teknolojisi Alan öğretmenleri ve öğrencileri tarafından pamuklu kumaştan bez çantalar dikilerek batik desenlendirme tekniği ile renklendirmeler yapıldı. Üretilen çantalar ihtiyaç sahibi velilere okulda düzenlenen bir etkinlik ile hediye edildi. Bu proje ile Covid-19 salgın sürecinde artan gıda tüketimi ile kullanılan poşet maliyetini düşürmek, ailelerin ihtiyaç duyduğu alanlarda taşıma işini çevreci bir materyal ile karşılamalarını sağlamak hedeflendi. Öte yandan bu proje ile öğrencilere mesleki yeterliliklerini sosyal yardımlaşma aracı olarak kullanabilmenin önemi konusunda bir bilinç kazandırmak amaçlandı.

 

Yine “ Şimdi Okullu Olduk ” sloganı ile projeye katkı sağlayan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan öğretmen ve öğrencileri mevcut pandemi koşullarını da dikkate alınarak 8 Haziran Salı günü gerçekleştirdiği çalışma ile veliler ve minik yavrularımızla buluştu. Alan öğretmenleri ve öğrencileri atölye ortamında veliler ile birlikte ritim aletlerine yönelik çalışma yaptı. Yine minik yavrularımızın yaptığı maske boyama ve hazırlanan ritim aletleri ile müzikli dramatizasyon eşliğinde eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirilerek hazırlanan ritim aletleri okul çevresinde ikamet eden sosyo-ekonomik düzeyi düşük çocuklara hediye edildi. Bu proje ile velilerimizin okula olan bağlılıklarını arttırmak, yardımlaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek, sosyal becerilerini ve kendilerine olan güvenlerini desteklemek, sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci kazandırmak ve aynı zamanda velilerin maddi ve manevi dokunuşlarının toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan ve proje dahilinde yerel imkanlarla yapılmasına katkı sağlamak hedeflenmiş.

SONAN Gazetesi olarak projede görev alan öğretmen, öğrenci, veli ve yöneticilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam