reklam
reklam

Genç kadınlara yönelik ücretsiz müzik programı Beats by Girlz Türkiye 10 Haziran’da başlıyor!

Eklenme Tarihi: 10 Haziran 2021, Perşembe - 16:54   Okunma Sayısı: 115449
2013’te New York merkezli bir girişim olarak başlayan ve bugün 27 ülkede faaliyet gösteren müzik programı ve kolektifi Beats By Girlz, müziğini yapmak isteyen genç kadınlara ücretsiz eğitim olanağı sunan bir prpgram olarak büyük ilgi görüyor.

Tüm dünyada büyük ilgi gören, Beats By Girlz’ün Türkiye ayağı çok özel bir buluşma ile 10 Haziran’da çevrimiçi bir toplantıyla başlıyor. Yerli müzik sektörünün yaratıcı ve etkili isimlerini bir araya getirecek çevrimiçi buluşmaya, Artemis Günebakanlı, Başak Yavuz, Deniz Kuzuoğlu, Merve Eryürük ve Sinem Vural sohbetleri ile konuk olurken; Deniz Tekin, Feryal Öney, Gizem Oruç (a.k.a 6zm), Güneş Özgeç, Melike Şahin ve Nilipek. de Beats By Girlz Türkiye’ye özel performanslarıyla sahne alacaklar. Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın desteği ile gerçekleşecek buluşma, saat 15:00’ten itibaren Beats By Girlz Türkiye’nin YouTube kanalında yayınlanacak.

Teknolojiyi kullanarak DJ, prodüktör ve besteci olmak isteyen genç kadınlara yönelik yenilikçi müzik eğitimi sunacak Beats By Girlz Türkiye’nin Temmuz ayında gerçekleşecek ve 20 Haziran’a kadar başvuru süreci devam edecek atölyelerine başvurular da beatsbygirlzturkey.com adresinde başladı.

 

Sektörün yaratıcı sesleri özel buluşmada bir araya geliyor

Kendi müziğini yapmak isteyen genç kadınlara ücretsiz eğitim olanağı sağlayacak müzik programı ve kolektifi Beats By Girlz Türkiye, 10 Haziran Perşembe günü ‘merhaba’ diyecek. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’nun Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı ile desteklenen ve yerli müzik sektöründen yaratıcı ve etkili isimleri bir araya getirecek buluşma, saat 15:00’ten itibaren Beats By Girlz Türkiye’nin YouTube kanalında canlı yayınlanacak.

Buluşma Beats By Girlz Türkiye direktörü Beril Sarıaltun’un moderatörlüğünde yapılacak sohbet ile başlayacak. Müzik yazarı Artemis Günebakanlı, caz vokalisti ve müzisyen Başak Yavuz, Salon İKSV'nin direktörü Deniz Kuzuoğlu, Müzik Platformu'nun kurucusu Merve Eryürük ve müzik yazarı Sinem Vural’ın konuşmacı olarak katılacağı sohbette, Türkiye müzik dünyasına toplumsal cinsiyet perspektifinden bakarak, fırsat eşitliği için birlikte yeni söz yaratma ihtimalleri konuşulacak.

 

Beats by Girlz için özel performanslar

Buluşmanın performans programında ise, her biri kendi müziğinin ve sözünün peşinde başarılı isimlere dönüşmüş altı isim, şarkılarını bu kez Beats By Girlz Türkiye'ye destek olmak için çalacak ve söyleyecekler. 16 yaşından beri paylaştığı kayıtlarla ve 2017’de çıkardığı ilk solo albümü “Kozakuluçka” ile tanıdığımız müzisyen ve söz yazarı Deniz Tekin; Kardeş Türküler ve İstanbul Kainat Radyosu gruplarının güçlü vokali, söz yazarı ve müzisyen Feryal Öney; Berlin merkezli elektronik müzik bestecisi, prodüktör ve ses/multimedya tasarımcısı 6zm, nam-ı diğer Gizem Oruç; “Kahve”, “Ikaria”, “Sonbahar” ve “Güneş Yüzüm” teklileriyle çok sevilen müzisyen ve söz yazarı Güneş Özgeç; “Tutuşmuş Beraber”, “Sevmek Suçsa Suçluyum”, “Deli Kan” gibi hitleriyle milyonlarca dinlenmeye ulaşmış ve Şubat ayında yayınladığı ilk albümü “Merhem” ile övgüler toplamış müzisyen ve söz yazarı Melike Şahin ve 2017’de çıkardığı “Döngü”den başlayarak, 2018’de “Havanın Suyun Muhabbeti” ve geçen yıl “Mektuplar” albümleriyle başarısını sürdüren müzisyen ve söz yazarı Nilipek., Beats By Girlz Türkiye'ye özel performanslarıyla ekranda olacaklar.

Beats by Girlz atölyesi için başvuru süreci başladı

12-16 Temmuz tarihlerinde çevrimiçi yapılacak ve 20 Haziran’a kadar devam edecek olan atölyelere başvurular da beatsbygirlzturkey.com adresinden başladı. ( beatsbygirlzturkey.com/atolyeler) 14-25 yaşları arasındaki genç kadınlara yönelik ücretsiz gerçekleşecek atölyelerde, katılımcının seviyesine yönelik dijital müzik programları, müzik teorisi, şarkı sözü yazımı, bestecilik, ses mühendisliği gibi birçok farklı alanda dersler verilecek.

Genç kadınlara müzik yoluyla neler yapabileceklerine dair yeni ufuklar geliştirmenin yanı sıra, sanatın gücüyle kendilerini keşfedecekleri, ileride kariyerlerine dönüşebilecek bir yolda onlara rehberlik de yapacak Beats By Girlz Türkiye, müzik profesyonelleri, sivil toplum örgütleri ve özel sektörle ortak projeler üretecek ve yeterince temsil edilmeyen kadın müzisyenlerin görünürlüğüne yönelik çalışmalar da yürütecek.

Tüm çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi için: beatsbygirlzturkey.com adresine veya Beats by Girlz ‘in sosyal medya hesaplarına ulaşmak yeterli.

 

BEATS BY GIRLZ Hakkında

Genç kadınların müzik teknolojisinde etkileşime girmelerini ve topluluklar oluşturmalarını sağlamak amacıyla tasarlanan müzik eğitimi programı Beats By Girlz, 2013 yılında New York merkezli bir girişim olarak başladı. Bugün ABD’nin birçok eyaletinin yanı sıra, aralarında Lizbon, Danimarka, Almanya, Güney Afrika ve İspanya’nın da olduğu 27 ülkede çalışmalarını sürdüren topluluğun müfredatı, ABD’li müzik konservatuarı Berklee College of Music hocalarının desteğiyle ve tüm dünyada eş zamanlı olarak geliştiriliyor. beatsbygirlz.org

 

BEATS BY GIRLZ TÜRKİYE BULUŞMASI

Tarih: 10 Haziran 2021, Perşembe

Saat: 15:00

Yer: YouTube/BeatsByGirlzTurkey

 

Konuşma

Moderatör: Beril Sarıaltun

Konuşmacılar: Artemis Günebakanlı, Başak Yavuz, Deniz Kuzuoğlu,

Merve Eryürük, Sinem Vural

Performans

Deniz Tekin, Feryal Öney, Gizem Oruç (a.k.a 6zm),

Güneş Özgeç, Melike Şahin, Nilipek.

 

Beril Sarıaltun Hakkında

Yapımcı, ses tasarımcısı ve müzisyen. 1993’te Ankara'da doğdu. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde okudu. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’nin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne girdi. Sanat ve toplumsal cinsiyet üzerine çalışmalara ağırlık verdiği üniversite yıllarında, Boğaziçi Üniversitesi geleneğinin bir parçası olan öğrenci kulüplerinde aktif olarak çalıştı. Mezuniyetinden sonra Berklee College of Music’te dönemsel burs da alarak Elektronik Müzik ve Ses Teknolojileri programını 2019’da tamamladı. İki yıllık eğitimi sürecinde Erin Barra, Brian Funk, Loudon Stearns gibi müzisyenlerden dersler aldı. Bu dönemde Beats By Girlz ile tanıştı ve topluluğun çalışmalarında müzisyen kimliğiyle yer aldı.

2020’de Kanadalı müzisyen, yapımcı ve YouTube fenomeni Andrew Huang’dan elektronik müzik prodüksiyonu eğitimi aldı. Google - PRX Media destekli Podcasts Creator Program’a Türkiye’den seçilen ilk podcast kanalı “K’nın Sesi”nde yapımcı, ses tasarımcısı ve müzisyen olarak çalışmaya devam ediyor. Müzik sektöründe alternatif sesleri güçlendirmek amaçlı çalışan yapım şirketi BGST Records’ta yapımcılık görevini de sürdüren Sarıaltun, Haziran ayında başlayacak Beats By Girlz Türkiye’nin direktörlüğünü yürütecek.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE AVCI

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam