reklam
reklam

Rabia ve Nahda katliamları New York'ta protesto edildi

Eklenme Tarihi: 15 Ağustos 2015, Cumartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 147814

Rabia ve Nahda katliamları New York'ta protesto edildi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
15 Ağustos 2015 07:41 (Son güncelleme 15 Ağustos 2015 09:37)

Mısır'da Rabia ve Nahda meydanlarındaki katliamın ikinci yılı nedeniyle New York'ta düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı.

 
 

NEW YORK

ABD'nin New York kentinde, Mısır'da Rabia ve Nahda meydanlarındaki katliamın ikinci yılı nedeniyle protesto gösterisi düzenlendi.

Mısır'ın New York Başkonsolosluğu önünde başlayan gösteride, yüzlerce kişi katliamda hayatını kaybeden binden fazla darbe karşıtını andı ve ülkenin demokratik seçimlerle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek sloganları attı.

Mısır bayrakları, darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin posterleri ve "Rabia işareti"nin yer aldığı dövizlerin görüldüğü gösteride, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeyi gerçekleştiren ve bir yıl sonra cumhurbaşkanı olan Abdulfettah es-Sisi protesto edildi.

Göstericilerden Hissam Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir Amerikan vatandaşı olarak hükümetimizin ABD kanunlarının gereğini yerine getirmesini istiyorum. Çünkü Amerikan kanunları askeri darbeyle göreve gelmiş bir darbe hükümetini desteklemeye izin vermiyor" diye konuştu.

Mısır'daki darbeye ve darbe karşıtlarına yönelik katliamlara karşı Batı dünyasının tavrının tutarsız olduğunu ifade eden Abdullah, Sisi rejiminin ilk günden beri gayrimeşru olduğunu belirtti.

Abdullah, Mısır'da demokrasiye olan desteğinden ötürü Türk halkına ve hükümetine teşekkür ederken, "Yakın zamanda Türkiye'ye gittiğimde her yerde Rabia işaretini gördüm. Türk kardeşlerimizin acımızı hissedip bize destek olması çok etkileyici" dedi.

Göstericilerden Samar Nowar, Rabia ve Nahda meydanlarındaki katliamlardan beri geçen iki yıl içinde Mısır'da her şeyin daha da kötüye gittiğini söyledi.

Nowar, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletler'e Mısır'daki darbe yönetimine verdikleri desteği kesme çağrısı yaptı.

Ashraf Ali ise Sisi rejimi Mısır'da iktidarda oldukça Rabia ve Nahda katliamlarının sorumlularının cezalandırılamayacağını dile getirdi.

News Corporation binası önünde protesto 

Göstericiler daha sonra Mısır'ın New York Başkonsolosluğu'ndan Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Corporation şirketinin genel merkezine yürüdü.

Binanın önünde bir başka darbe karşıtı grupla birleşen göstericiler, 3 Temmuz darbesini coşkulu bir şekilde protesto etti.

Gösteride, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mursi'yi yan yana gösteren pankartların açıldığı görüldü.

Protestoya katılan Amerikan vatandaşlarından Missy Crutchfield, "Her sene 1 buçuk milyar dolarımız Mısır'a aktarılıyor. Ama bu para Mısır halkına değil, orduya ve diktatör Sisi'ye gidiyor" diye konuştu.

News Corporation genel merkezinin aynı zamanda şirkete bağlı Fox News haber kanalının da merkezi olduğuna dikkati çeken Crutchfield, Amerikan medyasının Mısır'la ilgili gerçekleri yansıtmadığını ve Fox News'un bu medya içinde "en kötüsü" olduğunu savundu.

Crutchfield, "Neden bu askeri darbenin arkasında duruyoruz? Sisi'nin geçtiğimiz sene Amerika'ya gelmiş olması bile vicdana aykırı bir durum" dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam