reklam
reklam

Emeklilere İkinci Zam Müjdesi

Eklenme Tarihi: 7 Ağustos 2014, Perşembe - 16:00   Okunma Sayısı: 133528

Bu gelenek, memur emeklileri için bu yıl bozuldu. Ancak önümüzdeki yıl tüm emeklilere 2 zam var. Memur emeklileri, bu yılın zammını memurlarla birlikte Ocak ayında aldı. Takvim'in haberine göre; toplu sözleşme görüşmelerinde alınan karar gereği, memur ve memur emeklilerinin taban aylıklarında 175 lira artış yapıldı. Bu, memur emeklilerinin maaşına yaklaşık 146 liralık artış olarak yansıdı. Ocak'ta ayrıca, yüzde 0.27 oranında enflasyon farkı verildi. Memurlar ve memur emeklileri, bu ay zam almadı. Maaş artışları enflasyon endeksli olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise bu yıl Ocak ayında yüzde 3.27, bu ay yüzde 5.70 zam verildi. 2015 yılında hem memur emeklilerine, hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2 zam var.

İŞTE 2015'İN ZAMLARI

Toplu sözleşmeye göre; memur ve memur emeklilerinin maaşlarında 2015'in Ocak ayında yüzde 3'lük artış yapılacak. 2015 yılının Temmuz ayında da maaşları yüzde 3 zamlanacak olan memur ve memur emeklileri, ayrıca enflasyon farkı da alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2015'te de zam oranlarını enflasyon belirleyecek. 2015'in Ocak ve Temmuz aylarında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2015'in zam oranlarını şimdiden merakla bekliyor.

Kaynak: haber24.com

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam