reklam
reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimden Allah razı olsun, yalnız olmadığımı biliyorum

Eklenme Tarihi: 8 Aralık 2016, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 219100

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "31. Muhtarlar Toplantısı"nda, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Aydın, Bayburt, Çanakkale, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Konya, Manisa, Niğde, Trabzon, Uşak ve Yalova'dan gelen muhtarlara hitap etti.

 

"Kriz öncesi 2007 cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde, bizi siyaseten köşeye sıkıştırmak için ekonomiyi de bir silah olarak kullanmaya çalışmışlardır. Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, Güneydoğu illerimizdeki çukur eylemlerinde, Suriye ve Irak krizlerinde hep aynı oyunu oynadılar. Ekonomi üzerinden Türkiye'yi siyaseten teslim alma projesi, hiçbirinde de hamdolsun işe yaramadı. 15 Temmuz'da aynı oyunu sahnelemeye dahi fırsat bulamadan milletimizin karşı hamlesiyle geri çekildiler. Şimdi, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta ciddi hamleler yaptığı, Mecliste cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle ilgili yeni adımların arifesinde bulunduğu, Avrupa Birliği ile ilgili önemli kararlar almak üzere olduğu şu günlerde ekonomi silahını bir kez daha bize doğrulttular."

"Herkes bu seferberliğe destek oluyor"

Erdoğan, ülkenin istikametini, ihlasını, gayretini muhafaza ettiği sürece bu dua ve desteğin, her sıkıntısında ihtiyaç bulunan imkanları ortaya koyduğuna işaret etti. Gönül coğrafyasında nereye gidildiyse oradakilerin gözünde ve yüreğinde bu hakikati bizzat gördüklerini ve hissettiklerini belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mesela maruz kaldığımız son ekonomik saldırı karşısında millet olarak dirayet gösterirsek arkamızda çok büyük bir desteği bulacağımızdan emin oldunuz. Rabbime şükürler olsun, milletimiz bu oyunu gördü, çağrımıza kulak verdi ve ekonomisine sahip çıktı. İnsanlar, döviz bürolarına, bankalara dolar almak için değil bozdurup Türk lirasına geçmek için koşuyor. Sözleşmeler, anlaşmalar, borçlar, alacaklar, kiralar, fiyatlar... süratle dövizden Türk lirasına döndürülüyor.

Herkes kendi nispetince, imkanınca bu seferberliğe destek oluyor. Ben esnafıyla, ev hanımıyla, işvereniyle, sanayicisiyle, şoförüyle çağrımıza kulak veren milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Spor kulüpleri bile artık bu işin içerisine girdi, 'Biz de ödemelerimizi Türk lirası olarak yapacağız.' dedi. Aynı şekilde kirada artık dövizden Türk lirasına geçiş başladı. Ben de bildiğim, duyduğum, gördüklerimi bizzat arıyorum, 'Niye dövizle kira tahsis ediyorsun. Türk lirasına geç, eğer bu vatanı, milleti seviyorsan arkadaş, sen de Türk lirasına geçeceksin.' diyorum. Bunu bir görev telakki ediyorum. Bunu yapacağız."

"Kur baskısının altında kalmayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin güçleneceğini yineleyerek, "Emin olunuz insanımız bu süreçten zararlı değil, müjdeyi veriyorum, karlı çıkacaktır, hiç endişe etmeyin. Alacağını bilecek, vereceğini bilecek, karını, zararını daha iyi hesap edebilecek. Dış ticaretimizde çok önemli yeri olan ülkelerle birer birer yerel paralarla ticaret dönemi başlıyor." dedi.

Rusya ile yapılan görüşmeleri anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Rusya'dan bir şey mi alacağız, onların parasıyla. Rusya bizden mi alacak, bizim paramızla. Çinle konuştuk, biz Çin'den bir şey mi alacağız Çin parasıyla, onlar bizden bir şey mi alacak Türk lirasıyla. İran'la da konuştuk, nitekim şimdi onlar da açıklamalarını yaptılar, İran dinarıyla, onlar da bizim Türk parasıyla. Bunları yaygınlaştıracağız. Böylece dövizin baskısından ülkemizi kurtarmış olacağız. Kur baskısının altında kalmayacağız. Esasen dövizi silah gibi kullanma yöntemi sadece bize değil, pek çok ülkeye uygulanıyor. Bundan korkunç paralar kazanıyorlar. Dolayısıyla kendi para birimlerimiz üzerinden ticaret teklifimiz, bu ülkeler için de anlamlı ve cazip bir alternatif haline dönüşüyor. İnşallah çok yakında bu çabalarımızın müşahhas neticelerini almaya başlayacağız."

Türk milletini siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel özgürlüğünden vazgeçirmek isteyenlere meydanı bırakmayacaklarını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Akif ne diyor, 'Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum, kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum.' İşte bu anlayışla ülkemizdeki tüm iş adamlarımızı, yatırımcılarımızı, esnafımızı, sanatkarımızı, tüccarımızı harekete geçmeye çağırıyorum. Gelin şu ekonomi çarkına hep birlikte bir ivme verelim. Piyasadaki durgunluğu başkalarının sona erdirmesini beklemeden ilk can suyunu kendimiz verelim." 

"Türkiye misliyle mukabele eder"

 

 

Erdoğan, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Almanya'da alıkonulmasına ilişkin, "Teröristi alıyorsun, ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa benim buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam