reklam
reklam

İki üniversite için rektör aday adaylığı başvuruları başladı

Eklenme Tarihi: 5 Aralık 2016, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 131170

ANKARA

Abdullah Gül ve Pamukkale Üniversitelerine rektörlük aday adaylığı başvuruları, 12 Aralık Pazartesi gününe kadar YÖK'e yapılabilecek.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) internet sitesinde yayımlanan duyuruda, 18 Haziran 2008 tarihli ve 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile değişik 13. maddesinin a fıkrası hükümlerine göre Abdullah Gül Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesine rektör ataması yapılacağı bildirildi.

Başvuruların, bugünden itibaren 12 Aralık 2016 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar YÖK'e yapılabileceği kaydedildi.

Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde, profesör olarak en az 3 yıl görev yapmış olması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması şartları aranacak.

Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, belirtilen şartları taşıması halinde, herhangi bir devlet veya vakıf üniversitesinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart olmayacak.

Başvuru dilekçesiyle birlikte ilgili formata uygun olarak aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer alacak. Adaylar, sadece bir üniversitenin rektörlüğü için başvurabilecek.

Başvurular, bizzat veya posta ile YÖK'e yapılabileceği gibi "[email protected]" adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam