reklam
reklam

ALLAHIM BU KIZI KİM ALACAK

Eklenme Tarihi: 19 Nisan 2021, Pazartesi - 00:44   Okunma Sayısı: 173310
Sen hiç Allahtan istedin mi? Onun Hazinesinde yok yoktur!

Neden bu isim?

Çünkü ben birebir yaşanmışlığı çok severim onun içinde her şey var Yüce Rabbim aslında kaderimizi Oya gibi işlemiştir ama biz o tünelden geçerken korkarız panik yaparız halbuki geceyi mutsuzluk kabul ediyorsak gece olarak kalmıyor! Gündüzü mutluluk kabul ediyorsak gündüz olarak kalıyor mu ? Hayır , bir devinim; ying yang gibi burası ne cennet ne cehennem . Bizi tekamüle götürecek eğitimin sahası Yüce Rabbimin bir ismi CABBARDIR yani zorlar zorla yaptır, ama arkası nedir Zül celali veli ikramdır ikramı zorluğu ile ölçülür ne kadar külfet o kadar nimet.

Kızım zor bir tip yaradılışı itibarı ile şöyle ki gençlerin atarlı giderli dediğinden biz yaştakilerin ise tepkili fevri hepsi bu! Yoksa Evvel Allah’ın izniyle içi de dışı da güzel bir insan Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve işletmecilik mezunu Kardeşi Evren Furkan ile birlikte ....

Annesiniz çok endişeniz hatta korkunuz var, çocuklarınızın geleceği ile ilgili hele bu bir kız çocuğu ise  biraz da kendine münhasır bir yapısı varsa bu münferid bir tip sizi Allaha kovalıyor . Aslı da şudur zaten ''Seni Allaha Kovalayan her şey mübarektir, bu şeytan bile olsa'' M.R.Mutlu öğretmenimin dediği gibi. Proveke eden güç atılım yaratır ve o tek yar ve yardımcıyı bulursunuz.

Çünkü sistem bu  YÜCE YARADAN BEN GİZLİ BİR HAZİNE İDİM BİLİNMEK İSTEDİM, KAİNATI SENİN İÇİN, SENİ DE KENDİM İÇİN YARATTIM; HADİ İSTE! EVİNDE EKSİK OLAN TUZUNA , AYAKKABININ KOPAN BAĞINA KADAR İSTE! BEN VAHHABIM KARŞILIKSIZ VERİRİM, DÖKERCESİNE HAZİNEM BİTMEZ ! BEN VEDUDUM KARŞILIKSIZ SEVERİM der.

Dünyaya geliş amacımız bu. DÜNYADA  MUTLULUK ALLAHIN DÜNYASINDA ALLAH İLE OLMAKTIR.

İNSANIN ÖMRÜ DOĞDUĞU AN DEĞİL ALLAHI BULDUĞU AN BAŞAR.

 

 

 

 

- Dolayısı ile  Allah’ı bulan da hep ondan mı  ister ?

Şüphesiz!

Çünkü siz o tadı aldınız artık, Yüce Rabbim Hz Musa ile konuşuyorsa Çiğdemle de konuşur Ahmet’le de Ayşe ile de Onun adı Hak Ayrım yapar mı hiç .

Rahmani dilek yerde kalmaz iste, vereyim der Allah. Vermek onun karakteristik yapısı ölümsüz Yüceler Yücesi EL- HALİK bizi de o ölümsüzlüğüne davet etmedi mi yaratarak.  


 

- Dua yaşamın özü mü?

Gayet tabi .Dünya ritüelinden çıkıp vecd halinde ÖZÜN, ÖZLE BULUŞMA HALİ tarif edilemez bir sığınma güdüsü havf-ü Reca ile.  Bittim Allah’ım diyorsunuz, yettim kulum diyor.

İşte o duygular içindeydim. Henüz sohbet başlamamıştı; yerde oturuyordum, duvara yaslanmış bağdaş kurmuş bir şekildeydim. Birden kızım Funda  Elif  geldi aklıma, ani bir refleksle gözümü kapattım, elim anlımda  düşünmeye başladım. ALLAHIM BU KIZI KİM ALACAK? Ne Kürt modeline, ne de Türk modeline, ne Arap, ne de Laz modeline uymuyor! İki -üç ay sonra geri getirirler, bu mu koca, ben mi kocayım derler...

Şöyle ki efendim; gençlerin atarlı giderli dediklerinden  biz yaştakilerin tepkili, yoksa Allaha bin şükür güzel bir insan tam bu düşünceler içindeydim ki, alnımdan elimi çekerek gözlerimi açtım; bir çift göz, adeta gözlerini gözlerime zum etmiş, ta derinlerine bakarak işaret parmağını da bana uzatarak ''SEN, HİÇ ALLAH'TAN İSTEDİN Mİ? ALLAH'IN HAZİNESİNDE YOK, YOKTUR.'', dedi! Bu ulvi yüce seslenişi yaparak sohbeti başlatan benim manevi öğretmenim, Allah'a götürenim, yani hayatıma anlam katan Mehmet Rasim Mutlu değerlimdi.

Eve geldim; açtım ellerimi; Ya Rabbim, senin hazinende yok, yoktur! Çok zor büyüttüm, içi de güzel, dışı da, zaten senin kulun biliyorsun. Telli duvaklı gelin olsun, onu anlayan bir eş çıkar karşısına dedim, kısacası yerini bulsun duasıydı bu...

Aradan on-on beş gün geçti geçmedi , hadi yanılıyorum bir ay diyelim ; ona yani Funda'ya 'CANKUŞ' diyen bir tip, güzel ve özel bir insan çıktı karşısına. İki yıl nişanlı kaldılar on üç yıllık da evliler hala  cankuş. Niye biliyor musunuz? Orijininden istedik, yani sahibinden.

Rahmani dilek yerde  kalmaz iste! Vereyim der  Allah. Çünkü:

ONUN HAZİNESİNDE YOK, YOKTUR.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam