reklam
reklam

Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman’ın Anısı Kütüphanede Yaşayacak

Eklenme Tarihi: 14 Nisan 2021, Çarşamba - 11:50   Okunma Sayısı: 93460
Suriye'nin kuzeyinde 14 Eylül 2020’de şehit düşen Türk Kızılay personeli 40 yaşındaki Mehmet Arif Kıdıman’ın anısı İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan Ataşehir İlkokulundaki kütüphanede yaşayacak.

Ataşehir İlkokulu Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman Kütüphanesi’nin açılış törenine; Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yılmaz, Kızılay İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Kamu Kurum Müdürleri, Şehit Arif Kıdıman'ın kardeşleri Işıl Kıdıman Sevindik, Soner Kıdıman, Ataşehir Kızılay Şubesi Başkanı Talha Keleş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hayırseverler ve bağışçıların yanı sıra AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcıları Yeliz Gülmüş, Halil İbrahim Yazıcı ile Kızılay Gönüllüleri ve basın mensupları katıldı. Kızılay Genel Başkanı Kınık'ı bir okul öğrencisi çiçek ile karşılarken, Ataşehir Off Road Gönüllüleri de Genel Başkan Dr. Kerem Kınık'ı araçlarıyla karşıladılar. Kütüphane açılışı öncesinde protokol konuşmaları gerçekleşti.

 

Ataşehir İlkokulu Okul Müdürü Serdar Yalkut “ Yeni kurulan bir ilkokul olarak en önemli eksikliklerimizden birisi olan kütüphane ihtiyacımızı Kızılay Ataşehir Şubesi ile çok güzel bir çalışma yaparak gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Kızılay'ın Suriye'deki çalışması sırasında şehit olan Mehmet Arif Kıdıman'ı saygıyla anıyorum.

Törende ilk konuşmayı yapan Ataşehir İlkokulu Okul Müdürü Serdar Yalkut, okulun yeni bir okul olduğunu, en önemli eksikliklerinden birisinin de kütüphane olduğunu ve Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş'in ziyareti sırasında kendisiyle konuyu paylaştığını belirterek, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş’in de bu konuda sorumluluk aldığını ve , “Şube olarak biz yapalım.” demesi sonucunda ortaya böylesine harika eser çıktığını kaydetti . Yalkut sözlerini “Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Kızılay'ın Suriye'deki çalışması sırasında şehit olan Mehmet Arif Kıdıman'ı saygıyla anıyorum" cümleleriyle tamamladı.

 

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday “El yazısı kütüphanelerden baskı kütüphanelere ilerde de Dijital Kütüphanelere geçeceğiz. Kitaplar asla vazgeçilmezimiz olacak. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Ataşehir'de kütüphanesiz okulumuz kalmaması için çalışıyoruz. Bu manada Kızılay Genel Merkezimize ve Şubemize teşekkür ediyorum.”

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, kütüphanenin açılışı ile ilgili olarak şunları söyledi: “El yazısı kütüphanelerden baskı kütüphanelere ilerde de Dijital Kütüphanelere geçeceğiz. Kitaplar asla vazgeçilmezimiz olacak. Okullarımızın olmazsa olmazı öğrencilerimizi buluşturmamız gereken bölümlerin başında Kütüphaneler geliyor. “

Okumanın son derece önemli olduğunu, kütüphanelerin de önemli bir yeri olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday konuşmasına şöyle devam etti; “Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Ataşehir'de kütüphanesiz okulumuz kalmaması için çalışıyoruz. Bu manada Kızılay Genel Merkezimize ve Şubemize teşekkür ediyorum. Şehidimiz adıyla kazandırılmış olan kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık “Kızılay’ın en önemli faaliyetlerinden birisi olan Eğitim’e olan desteğimiz artarak sürüyor. Geçtiğimiz yıl şehit olan Mehmet Arif Kıdıman'ın adını yaşatmak için buradayız. Kardeşimizin insanlık için nasıl çalıştığını biliyoruz. Adını her daim anmak üzere bu kütüphanemizi kazandırıyoruz.”

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise törendeki konuşmasında şunları söyledi ; "Ataşehir Şubemizin kütüphane açılışı vesilesi ile buradayız. Kızılay'ın en önemli faaliyetlerinden birisi olan Eğitim’e destek kapsamında; çok yakın zamanda YİBO'larda okuyan 40 bin öğrencimize kırtasiye desteği verdik. Okula gitme zorluğu yaşayan öğrencilerimize burs temin ediyoruz. Özel eğitim sınıflarımızın teşrifini sağlıyoruz. Kırsal bölgelerde bulunan okullarımızın bakım-onarımlarını sağlıyoruz. Bağışçılarımız aracılığıyla okullar inşa ediyoruz. Bağışçılarımızın desteği ile MEB'e destek olmaya çalışıyoruz. 18 Milyon öğrencisi , 1 Milyonu aşkın eğitim camiasına Kızılay olarak eğitime desteklerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl şehit olan Mehmet Arif Kıdıman'ın adını yaşatmak için buradayız. Kardeşimizin insanlık için nasıl çalıştığını biliyoruz. Adını her daim anmak üzere bu kütüphanemizi kazandırıyoruz"

Konuşmaların ardından Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, Şube Başkan Yardımcısı birlikte Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'a teşekkür belgesi verdiler. Belgenin ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ile birlikte kütüphanedeki eserler incelenerek Kızılay'ın hilali önünde hatıra fotoğrafı çekinildi.

 

Kızılay ortak projelerle dezavantajlı öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor

Kızılay, burs, kırtasiye seti, eğitim materyalleri, tablet ile bilgisayar desteği, okul tefrişatı-tadilatı, gıda, giyim malzemeleri, özel eğitim sınıfları ve paydaşlarla yürütülen ortak projelerle dezavantajlı öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor. Açılan kütüphanelerle de kitap sevgisi aşılanıyor. Ataşehir İlkokulu’nda kazandırılan Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman kütüphanesinin tefrişatı ise Kızılay Ataşehir Şubesi tarafından hayırsever bağışçıların desteğiyle yapıldı. 100 m2’lik alana sahip Kütüphane’de binlerce eser kitap, aynı anda 30’u aşkın öğrencinin rahat kitap okuyabileceği oturma düzeni mevcut. Ayrıca kütüphane de; “Kızılay’ın İyilik Sensiz Olmaz, İyilik Kime Yakışmaz Ki?” Yazılı görsel duvar süslemeleri ile Kızılay’ın kırmızı hilali ve ağaç kitaplık mimarisi de dikkat çekiyor.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE DOĞAN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam