reklam
reklam

Çağdaşlaşmanın sembolü

Eklenme Tarihi: 8 Kasım 2016, Salı - 15:00   Okunma Sayısı: 158069

İstiklal ve özgürlüğümüzün sembolü olmuş Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü gururla kutladıklarını söyleyen AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Cumhuriyetin çağdaşlaşmanın, gelişmenin, ilerlemenin ve kucaklaşmanın sembolü olduğunu belirtti.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Cumhuriyet’in bu ülkede bizi biz yapan her türlü değerlerin bütünü olduğunu ifade etti. Hızır, ‘’Cumhuriyet, egemenliğin kaynağını millet görerek, çağdaşlaşmanın, gelişmenin, ilerlemenin ve kucaklaşmanın sembolü olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte tarihte eşine ender rastlanacak bir mücadele vererek, yurdu işgalcilerden kurtardığını ve bu toprakları tekrar vatan haline getirerek 29 Ekim 1923′te ilan ettikleri Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir’’ dedi. Cumhuriyetimizi, çağın gerekleri karşısında sürekli yenileyip geliştirmek ve evrensel demokrasinin değerleriyle taçlandırmak gerektiğine dikkat çeken Hızır ‘’Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak hedefi, Cumhuriyetimizin 93. yılında milletimizin ortak iradesine dönüşmüştür. Milletimiz, nasıl ki milli mücadelenin en zor şartlarında dahi özgürlük ve bağımsızlığından feragât etmemiş ve tarihe şanlı destan olarak geçen bir var olma şuuru ortaya koymuşsa, zaman zaman yaşadığımız sıkıntılı dönemleri de hep aynı şuurun diriltici soluğuyla aşmasını bilmiştir’’ dedi.

Ortak değerler

Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin korunduğu sürece, ortak değerlerin her zaman en önde geleceğini söyleyen AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, ‘’Bu ülkenin yüksek menfaatlerini, bu milletin mutluluk ve huzurunu her türlü günlük siyasi çıkar hesaplarının üstünde görmeyi başarabildiğimiz sürece, ortak değerlerimizi bile bir ayrışma, kutuplaşma ve çatışma vesilesi yapmaya çalışan çevrelere prim vermeden, milli ve manevi değerlerimiz etrafında kenetlendiğimiz sürece, saramayacağımız hiç bir yara, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur ve olmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Cumhuriyetimizin 93. yılının ülkemiz için kardeşlik, huzur, barış, refah ve mutlulukla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Beraberlik ve kardeşlik ruhu

Milletin Cumhuriyet ile perçinlenen onurlu ve özgür yaşama tutkusunun, zaman içinde kurumsallaşan demokrasi ile birlikte zirveye çıktığını ifade eden AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, ‘’Bugün hepimizin görevi Cumhuriyet’in en büyük kazanımlarından biri olan demokratik yaşama sahip çıkarak, muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşımaktır. Bu demokratik özgürlük mücadelemiz için bir nesil, tüm dünyaya canı pahasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde yenilmeyeceğini ve asla pes etmeyeceğini göstermiştir. Bize düşen görev ise, bu muhteşem zafere imza atan şehitlerimizin, gazilerimizin birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunu bugünlere ve gelecek nesillere en doğru şekilde taşımaktır. Her geçen yıl demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü gibi ülkemizin en önemli kuruluş prensiplerinde ilerleme sağlanmaktadır’’ dedi.

Minnetle anıyoruz

Ülkenin, istiklal savaşı kahramanlarını ve aziz şehitlerini rahmet ve minnetle andığını söyleyen Hızır,
‘’Yüce milletimizin canı-kanı pahasına savunmuş ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti artık muasır medeniyetler seviyesi hedefine çok daha hızlı, sağlıklı ve istikrarla ilerlemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Üsküdarlı hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün, bağımsız, özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız, demokratik, sosyal bir hukuk devleti şekliyle Cumhuriyeti kurduğumuz gündür. Ancak son günlerde yaşananlar göstermektedir ki birliğe, beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır’’ dedi.

Bu aşk hiç bitmeyecek

Sahip olduğumuz vatan sevgisi ve özgürlük aşkının, dün olduğu gibi bugün de ve yarın da devam edeceğini belirten AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, ‘’Yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için hiç düşünmeden canlarını feda edenlere, Cumhuriyetimizi kuranlara karşı sorumluluklarımız vardır. Bizler Yörük Ali Efe’nin, Çete Ayşe’nin ve daha nice kahraman efelerin torunlarıyız” diye konuştu.

Toplumsal irade

Cumhuriyet’in milletimizin çağdaş uygarlığının bir parçası olma arzusunun göstergesi olduğuna dikkat çeken Hızır ‘’Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir. Milletçe yeni bir anayasa yapma yolunda büyük bir toplumsal iradenin tezahür ettiği bir ortamda kutladığımız bu Cumhuriyet Bayramı, bütün milletimiz açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Çağdaş ve evrensel değerler çerçevesinde hazırlayacağımız bir anayasa hem aziz milletimizi birbirine daha da kenetleyecek, hem de Cumhuriyetimizin temellerini çok daha sağlam, çok daha sarsılmaz bir hale getirecektir. Katılımcı bir demokrasiyle taçlandırdığımız bir Cumhuriyet insanlığın yepyeni ufuklara doğru yol aldığı 21’inci yüzyılı kucaklamamızı sağlayacaktır’’ dedi.

Çok daha güçlü bir ülke

Bugün hızlı bir dönüşüm geçiren dünyada, Türkiye’nin önemin her geçen gün arttığının altını çizen AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, ‘’Ülkemiz sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel bir güç haline gelmektedir. Bütün bir milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız’’ dedi.

Bu birlik beraberlik korunmalı

Türkiye'nin 15 Temmuz'da birlik ve beraberliği yakaladığını dile getiren AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, ''Vatan savunmasının ne olduğunu bir kez daha gösterdi. Bizim şer dediğimiz hayır olur, hayır dediğimiz şer olabilir diye bir Hadisi şerif var. Bundan yola çıkarak 15 Temmuz'da yapılmak istenen, gençlerimizin de ne kadar şuurlu baktığını görmemizi sağladı. Bizi umutlandırdı. 15 Temmuz’dan dersler çıkarmalıyız. Neler yaparsak bir daha bunlarla karşılaşmayız, neler yapamazsak bunlarla tekrar karşılaşırız diye. Bu beraberliği, birliği, bu kardeşliği bu kenetlenmeyi bırakmadığımız sürece, bir daha 15 Temmuzları yaşamayız. Partilerimizde bundan istifade ederek bir araya gelmeli ve yeni bir Anayasa hazırlamalıdırlar.  Bu darbe anayasalarından bir an önce kurtarıp insanların özgürlüklerinin daha özgürleştiği, demokrasinin daha demokrasileştiği, daha yalın bir dile, daha az bir metinle yazılmış bir demokrasi abidesi Anayasa ortaya koyarlarsa bu milletin birlik ve beraberliğinin ebediyete kadar bozulmayacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam