reklam
reklam

aymak ve Garanti Emeklilik iş birliği yaptı

Eklenme Tarihi: 23 Mart 2015, Pazartesi - 23:00   Okunma Sayısı: 152977

İSTANBUL (AA) - Baymak, Garanti Emeklilik'te bayileri ve tesisatçılar adına açılan bireysel emeklilik hesaplarına katkı sağlayarak doğrudan ve dolaylı istihdam ettiği çalışanlarına katkı verecek.

Garanti Emeklilik açıklamasına göre, Baymak, bayi ve tesisatçılarının geleceklerini Garanti Emeklilik ile güvence altına alacak. 

Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Baymak'ın bayi ve tesisatçılara uzun vadeli bir bağlılık planı sunduğunu belirterek, "Bayilerimiz ve tesisatçılar adına Garanti Emeklilik'te açılan gruba bağlı bireysel emeklilik hesaplarına katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Sistemin işleyişiyle ilgili bilgi veren Çolak, şunları kaydetti:

"Baymak münhasır bayileri ve bu bayilerden kombi alan tesisatçı ustalar Garanti Emeklilik ile emeklilik sözleşmesi imzalayarak, BES hesabı açacaklar. Bunu takiben alımını yapıp, devreye aldırdıkları kombi başına Baymak tarafından belirlenen katkı payı hesaplarına yatacak.Tesisatçı dilerse eşi ya da 18 yaşından büyük çocukları adına da bireysel emeklilik hesabı açabilecek. Örnek olarak Baymak eğer yoğuşmalı kombi başına 75 lira katılımcı hesabına yatırıyorsa ayda 10 kombi taahhüdü yapan bir tesisatçının hesabına bir yılda 9 bin lira yatacak. Yüzde 25 devlet katkısı da dikkate alındığında katılımcıların hesaplarında bir yılda 11 bin 250 lira birikmiş olacak."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Emeklilik Genel Müdürü Cemal Onaran ise Baymak ile kurulan iş birliğinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Onaran, çalışanları için katkı payı ödemek isteyen kuruluşlara sunulan emeklilik planlarının, bireysel katılımcılara sunulan planlardan daha cazip koşullara sahip olduğunu kaydetti.

Bu planlarda, grubun çalışan ve katılımcı sayısı, toplam fon büyüklüğü gibi kriterlere bağlı olarak avantajlı yönetim gideri ve giriş aidatının söz konusu olabildiğine dikkat çeken Onaran, "Bu imkanı sunan şirketler çalışanları ve iş ortaklarına ek gelir sağlarken, onlar adına ödeme yapan işveren belli bir maliyete katlanıyor olsa da, çalışanlarının motivasyonunu ve kuruma bağlılığını artırmak adına önemli kazançlar sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam