reklam
reklam

Kartal Sanat Akademisinde Eğitimler Salgın Döneminde Online Olarak Veriliyor

Eklenme Tarihi: 5 Mart 2021, Cuma - 12:33   Okunma Sayısı: 97666
İstanbul’un Kartal ilçesinde Kartal Belediyesi tarafından hizmete alınan ve ilçede yaşayan çocuk ve gençlerin; resim, müzik ve sahne sanatları alanında eğitim görmesini amaçlayan Kartal Belediyesi Sanat Akademisi, Covid-19 önlemleri kapsamında eğitimlerine online olarak devam ediyor.

Sanat Akademisi Müzik Bölümü ulusal ve uluslararası alanda öğrencilerinin aldığı ödüllerle adını duyurdu

Ulusal ve uluslararası alanda öğrencilerinin aldığı ödüller ile adından sıkça söz ettiren Sanat Akademisi Müzik Bölümü, salgın sürecinde öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmaması amacı ile uzaktan eğitim olarak çalışmalarına devam ediyor.

Akademiye yetenek sınavı ile alınan 312 öğrenci uzman eğitmenler eşliğinde; müzik teorisi, çello, keman, flüt, koro, perküsyon, piyano ve gitar branşlarında verilen uzaktan eğitime katılarak, yeteneklerini geliştiriyor.

 

Aldıkları eğitimleri başarı ile tamamlayan toplam 86 öğrenci, akademiden mezun oldu

Prof. Cana Gürmen danışmanlığında daha önce lise ve üniversitelerin güzel sanatlar ve konservatuvar sınavlarında büyük başarılar elde eden öğrenciler, şimdilerde ise tatlı bir mezuniyet heyecanı yaşıyorlar.

2017 yılından beri öğrencilerini nitelikli bir eğitim sürecine dâhil ederek yeteneklerine yetkinlik kazandıran akademi, müzik bölümünden ilk mezunlarını verdi. Her kuru 4 aydan oluşan ve toplam 9 kur süren eğitimler çerçevesinde 9 kurda verilen eğitimlerle alakalı kapsamlı bir sınava giren öğrencilerden sınavda başarı elde edenler, akademiden mezun olmaya hak kazandı. Aldıkları eğitimleri başarı ile tamamlayan toplam 86 öğrenci, akademiden mezun oldu.

 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Kartal’ın kültürel ve sanatsal gelişimi için genç nesillerin eğitimini çok önemsiyoruz. Sanat Akademisi öğrencilerimiz göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Mezun olan genç kardeşlerimi çok güzel bir gelecek bekliyor. Bundan sonra farklı başarılar ile kendilerinden sıkça söz ettireceklerine yürekten inanıyor ve hepsini tek tek tebrik ediyorum.”

Öğrencileri ile gurur duyduklarını belirterek konuya ilişkin açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de : “Kartal’ın kültürel ve sanatsal gelişimi için genç nesillerin eğitimini çok önemsiyoruz. Sanat Akademisi öğrencilerimiz göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz daha önce ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen yarışmalardan dereceyle dönmüşlerdi, lise ve üniversitelerin güzel sanatlar ile konservatuvar sınavlarında başarılar elde etmişlerdi. Şimdi de mezuniyetleri ile gururlandık, mutlu olduk. Mezun olan genç kardeşlerimi çok güzel bir gelecek bekliyor. Bundan sonra farklı başarılar ile kendilerinden sıkça söz ettireceklerine yürekten inanıyor ve hepsini tek tek tebrik ediyorum.” Dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam