reklam
reklam

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: 299 kişiyle ilgili soruşturma süreci devam ediyor

Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2016, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 196016

ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bugün Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

OHAL'in uzatılmasıyla ilgili Avcı, "Türkiye'deki uygulama 3 ay için ilan edildi, yine uzatıldı. Uzatılması gerekiyordu çünkü 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya çıkan yeni deliller, belirtiler, örgüt yapılanmasına ilişkin elde edilen bilgiler, tutukluların verdikleri ifadelerden ortaya çıkan yeni bilgiler bu sürecin etkin bir biçimde yürütülmesi için bu düzenlemenin bir süre daha devam etmesi gerektiğini gösteriyor." dedi.

Avcı, "Yerli ve yabancı operatörler ile sektörün temsilcileri, Türkiye'deki olağanüstü halin, Türkiye'ye gelecek turistler açısından hiçbir olumsuz etkisi olmadığını, Türkiye'nin bütün tatil yörelerinde hayatın normal akmakta olduğunu, hatta olağanüstü halin aslında gelen turistlerin, misafirlerin güvenliği bakımından ayrıca bir önemli katkısı olduğunu biz de söylüyoruz, onlar da söylüyorlar." diye konuştu.

'175 kişi ihraç edildi'

FETÖ soruşturması kapsamında Bakanlıkta 490 kişi hakkında soruşturma açıldığını belirten Avcı, şunları söyledi:

"Bunlardan 317'si görevden uzaklaştırıldı. Daha sonra da KHK ile 175 kişi ihraç edildi. Şu anda 299 kişiyle ilgili de soruşturma süreci devam ediyor bunların dışında. Bunların 112'si de görevden uzaklaştırılmış durumda ama ihraç konusu daha sonra soruşturma sonucuna göre belirlenecek."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam