reklam
reklam

U17B 2.hafta

ÖZEL HABER

Ataşehir’de 2021’in ilk kan bağısı KAR-DER’den

Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2021, Çarşamba - 12:32   Okunma Sayısı: 105239
Kars ve Yöresi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (KAR-DER) 2021 yılının ilk günü olan 1 Ocak Cuma Günü, Dernek merkezinde Ataşehir Kızılay Şubesi ile birlikte Kars Sarıkamış Şehitlerini anma programı ve kan bağışı kampanyası düzenledi. Bağış kampanyası 3 Ocak Pazar akşam üzerine kadar devam etti.

 

Kan bağışı kampanyasına; Kars ve Yöresi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (KAR-DER) Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları üyeleri, Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Kurtuluş Özaydın, Selami İğrek, Zekeriya Angi, Belediye Ruhsat İşleri Müdürü Servet Ön, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, Genç Kızılay Üyeleri, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç, STK temsilcileri, muhtarlar ile bağışa destekte bulunmak isteyen ve randevu alan vatandaşlar katıldılar.

KAR-DER Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez Ataşehir’de 2021 Yılının ilk kan bağışını yaptı

KAR-DER Yönetiminin yanı sıra kadın kollarının da hazır bulunduğu kan bağışı kampanyasında Ataşehir’de 2021 yılın ilk bağışını yapan isim ise KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez oldu. Başkan Orhan Çerkez’in ardından KAR-DER Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri Kurtuluş Özaydın, Selami İğrek, Zekeriya Angi’nin yanısıra vatandaşlar kan vermeye başladı.

KAR-DER Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez “Bazı arkadaşlarımız kan bağışı yapmaya çekiniyor, bu sağlık ve insanlık açısından olsun bulunmaz bir değerdir. Bir kan 3 can demektir. Herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Kan bağışı kampanyamıza katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Kampanya hakkında bilgi veren Çerkez ise şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle tüm halkımızın yeni yılını kutluyorum. Ataşehir Kızılay Şubemiz ile birlikte müştereken birlikte; Sarıkamış Şehitlerimizi kan bağışlarımızı ile anma programı düzenledik. Herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Çünkü kanın kaynağı insandır, insanlarımızın zor günde olmayınca kanın kıymetini ve değerini bilmiyorlar. Bazı arkadaşlarımız kan bağışı yapmaya çekiniyor, bu sağlık ve insanlık açısından olsun bulunmaz bir değerdir. Bir kan 3 can demektir. 2021 Yılının ilk günlerinde düzenlediğimiz bu etkinliğimiz ile her yıl yaptığımız Sarıkamış şehitlerimizi anma programlarını pandemi nedeniyle geçtiğimiz ay yapamadık. Bizde böyle olunca kanımızla şehitlerimize anmak istedik. Bu vesileyle 90 bin şehidimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, KAR-DER olarak nesilden nesile Sarıkamış’ın ruhunu yaşatmak için etkinliklerimize devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Kan bağışı kampanyamıza katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş “Pandemi sürecinde kan stoklarında minimum seviyedeyiz. Toplum olarak yanlış bildiğimiz bir gerçek var. Covid-19 kandan bulaşmıyor. Biz Kızılay Ataşehir şubesi olarak steril olarak kan bağışlarını alıyoruz. Vücuttaki fazla kanın bağış yoluyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmasını sağlıyoruz. 2021 Yılının ilk kan bağışı projesini de KAR-DER ile başlatmış olduk. Tüm sivil toplum kuruluşlarından aynı hassasiyeti bekliyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu hafta sonları hem Kızılay Şube merkezimizde ve dernek merkezlerinde kan bağışı kampanyalarımız devam edecektir”

KAR-DER’in kan bağışı kampanyasına katılan Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş da yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi ; “Öncelikle tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum. 2021 Yılının 2020 yılını aratmadığı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Çok daha güzel ve mutlu günlere inşallah vesile olur. Göreve geldiğimiz günden beri birçok projemizi planladık, ancak pandemi süreci ile birlikte ertelediğimiz projelerimiz oldu. Hedeflerimiz çok fazla ancak pandemi nedeniyle projelerimizi kısmi olarak gerçekleştirebiliyoruz. Yılın ilk kan bağışı organizasyonunu da KAR-DER Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çerkez vasıtasıyla gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 2 saat içerisinde 30-35 civarı kan bağışı gerçekleşti. Akşama kadar daha yüksek bağış oranına ulaşacağımızı düşünüyorum. Pandemi sürecinde kan stoklarında minimum seviyedeyiz. Bundan dolayı da insanlarımız pandemi sürecinde bağış yapmak konusunda çekiniyorlar. Toplum olarak yanlış bildiğimiz bir gerçek var. Covid-19 kandan bulaşmıyor. Ancak insanlarımızda buradan bulaşabilir mi sorusu ile karşı karşıyayız. Ancak biz Kızılay Ataşehir şubesi olarak steril olarak kan bağışlarını alıyoruz. Vücuttaki fazla kanın bağış yoluyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmasını sağlıyoruz. 2021 Yılının ilk kan bağışı projesini de KAR-DER ile başlatmış olduk. Tüm sivil toplum kuruluşlarından aynı hassasiyeti bekliyoruz. 2021’de MEB ile işbirliği ile Ataşehir’de okullarımızda kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz. Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu hafta sonları hem Kızılay Şube merkezimizde ve dernek merkezlerinde kan bağışı kampanyalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

KAR-DER Başkan Yardımcısı ve Emre Optik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akçay “Sarıkamış şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha anıyorum. Kızılay ile işbirliğimiz her zaman sürüyor. Bugün etkinliğimize öncülük eden KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez ve Kızılay Şube Başkanımız Talha Keleş’e, emeği geçen gönüllülerimize ve katılım sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

KAR-DER Başkan Yardımcısı ve Emre Optik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akçay ise;”Yeni yılın tüm ülkemiz için sağlık, mutluluk ve huzur ile hayırlara vesile olmasını diliyorum. KAR-DER olarak düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasında bende kan bağışımı gerçekleştirdim. Sarıkamış şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha anıyorum. Kızılay ile işbirliğimiz her zaman sürüyor. Emre Optik olarak bizde yılda 1 kez de olsa kan bağışı organizasyonumuzu yapıyoruz. Bugün etkinliğimize öncülük eden KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez ve Kızılay Şube Başkanımız Talha Keleş’e, emeği geçen gönüllülerimize ve katılım sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam