reklam
reklam

FETÖ tutuklusu eski Başsavcı Kuriş'e AİHM'den ret

Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2016, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 136169

ANKARA 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Anadolu CumhuriyetSavcısı ve eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kuriş, daha sonra Hakimler ve Savcıları Yüksek Kurulu (HSYK) tarafındanmeslekten ihraç edildi.

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Kuriş, tutukluluğunun kaldırılmasına ilişkin tedbir kararı talebiyle 20 Eylül tarihinde Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

Adalet Bakanlığından konuya ilişkin istediği bilgi ve belgeleri inceleyen Yüksek Mahkeme, başvurucunun sağlık durumuna ilişkin gerekli takiplerin yapıldığını, sağlık hizmetlerine erişimin sağlandığını, sağlık durumunun ceza infaz kurumu koşullarında tutulmasına elverişli olup olmadığının değerlendirilmesine dair sürecin de devam ettiğini belirterek tedbir kararı verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Eski Başsvcı Kuriş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) de aynı taleple başvuruda bulundu. Başvuruyu inceleyen AİHM, hükümetten görüş talep etti.

Hükümet tarafından cezaevindeki tutulma koşullarına ilişkin fotoğraflar ile Kuriş'in sağlık durumu ve tedavisine yönelik raporlar AİHM’e gönderildi.

Anayasa Mahkemesinin başvurucunun talebine ilişkin kararına da değinilen hükümet savunmasında, Kuriş’in cezaevinde kalmasının sağlığı bakımından risk oluşturup oluşturmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 3. İhtisas Kuruluna sevk edildiğini, gerekli tetkik ve değerlendirmenin ardından kurulun karar vereceği belirtildi.

AİHM, 7 Ekim 2016 tarihinde verdiği kararla tedbir talebini reddetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam