reklam
reklam

TİKA'nın Misrata'da kurduğu Fizik Tedavi Merkezi Libyalı yetkililere teslim edildi

Eklenme Tarihi: 22 Aralık 2020, Salı - 14:48   Okunma Sayısı: 113261
Libya'nın Misrata kentinde TİKA tarafından yapımı tamamlanarak en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

Misrata

Libya'nın üçüncü büyük kenti Misrata'da kurulan fizik tedavi merkezinin devir-teslim törenine, Türkiye'nin Misrata Başkonsolosu Gürkan Gürmeriçliler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Libya Koordinatörü Gıyaseddin Karatepe, Misrata Belediye Başkanı Mahmud Sukutri, Libya Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Tahir Abdulaziz Süleyman ve yerel yetkililer katıldı.

TİKA Koordinatörü Karatepe, burada yaptığı açıklamada, "500 yıla dayanan Türk-Libya kardeşlik ve dostluğu, son dönemde atılan adımlar ve imzalanan antlaşmalarla stratejik iş birliği ve ortaklığa dönüşmüştür. Bu çerçevede TİKA tarafından yapım ve donanımı gerçekleştirilen Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi bu dostluğun en somut nişanesidir." dedi.

Törende konuşan Libya Sağlık Bakanlığı yetkilisi Süleyman da, "bu büyük hizmetin iki ülke arasındaki tarihi ve güçlü dostluğun çok önemli bir halkası" olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve TİKA'ya teşekkür etti.

Aylık ortalama 6 bin hasta kapasitesine sahip sağlık merkezinde, 2 bin 400 metrekare kapalı alanda, kadın, erkek, çocuk ve acil ortopedik müdahale olmak üzere 4 bölüm bulunuyor. 

Merkezde, yarısı erkekler, yarısı kadınlar için olmak üzere toplam 38 tedavi bölmesi ve 2 tedavi havuzu yer alıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam