reklam
reklam

Pendik’te Koronavirüse karşı ses komutlu asansör tedbiri

Eklenme Tarihi: 2 Aralık 2020, Çarşamba - 11:17   Okunma Sayısı: 103962
İstanbul’un Pendik ilçesinde Pendik Belediyesi, belediyenin ana hizmet binasındaki asansörleri, tuş kullanımı yerine sesli komutla çalışır hale getirdi. Yapay zekâlı sesli komut uygulaması sayesinde asansörü kullanan kişilerin tuşlara basarak asansörle temas etme oranı en aza indirildi.

Sesli komut özelliği Türkiye’deki belediyelerde ilk özelliği taşıyor

Asansörde sesli komut uygulamasını gören vatandaşlar önce şaşırdı, ardından uygulamadan memnun olduklarını belirttiler. Yerli mühendisler tarafından üretilen asansörlerde sesli komut özelliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bilişim Vadisi'nin ardından Pendik Belediyesinde kullanılmaya başlandı. Bu uygulama Türkiye’deki belediyelerde ilk olma özelliği de taşıyor.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Bu hassas dönemde sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte tedbirleri artırmak adına bir çalışma ortaya koyduk. Belediyemizde ağırladığımız vatandaşlarımızın asansöre temas etmeden sesli komutla asansörleri kullanmalarını sağlamış olduk.”

Pandemi döneminde tedbirlerin daha fazla artırılmasıyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Bu hassas dönemde sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte tedbirleri artırmak adına bir çalışma ortaya koyduk. Teknopark’taki partnerlerimiz ve bilgi işlem ekibimiz yapay zekâ uygulamasını ortaya koydu. Belediyemizde ağırladığımız vatandaşlarımızın asansöre temas etmeden sesli komutla asansörleri kullanmalarını sağlamış olduk.” dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİĞERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam