reklam
reklam

Fantezi müzikte yeni bir ses, yeni bir soluk

Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2015, Salı - 14:00   Okunma Sayısı: 170377

Albüm repertuarını oluştururken titizlikle davranan ve aylar süren özenli bir çalışmanın ardından ilk albüm çalışmasını müzikseverlerin beğenisine sunan Nihat Akçer ilk albümü ve müzik sektörüyle ilgili düşüncelerini bizimle paylaştı.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİYLE ÇALIŞTIM’
Uzun zamandır müzik piyasasında olan Nihat Akçer, “Albümün hazırlık aşamasında, Türkiye’nin kendi alanında en iyi müzisyenleriyle çalıştım. İnce eleyip sık dokuduk. Özellikle repertuarı oluştururken günlerce ekibimizle beyin fırtınası yaptık. Albümde birbirinden güzel eserlerin yer aldığını söyleyebilirim. Yönetmenim Caner Tepecik ile birlikte çok güzel bir çalışmaya imza attığımızı düşünüyorum” dedi.

“DOĞRU İNSANLARLA, DOĞRU ZAMANDA, DOĞRU İŞ”
Müzik piyasasının çok zorlu bir sektör olduğuna da değinen Akçer, “Doğru insanlarla, doğru zamanda bir araya gelmek ve doğru yapıtları oluşturmak için en uygun zamanı seçmek de çok önemli. Bende uzun zamandır müzikle uğraşıyorum. Bu piyasanın içindeyim; fakat albüm için en doğru zamanı seçtiğimi düşünüyorum. Çok emek sarf ettik. Allah bizleri mahcup etmesin inşallah“ diye konuştu.

“EMRAH’IN DESTEĞİNİ UNUTMAYACAĞIM”
Usta isim Emrah’ın hayatında çok özel bir yere sahip olduğunu da anlatan Nihat Akçer, “Albüm hazırlık aşamasında 34 yıllık sanat hayatının bilgi ve tecrübesini almaya çalıştığım çok özel bir sanatçı Emrah. O bir hazine. Albümümün “Yar” isimli klip çalışmamda da sete geldi. Destek verdi. Moral kaynağım oldu. Duayen Sanatçının bu desteğini ilgisini asla unutamam. Buradan kendisine bir kez da teşekkürlerimi sunuyorum“ dedi.

“SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ TARTIŞILMAZ”
Sosyal medya ve dijital satışların önemini de vurgulayan Nihat Akçer, ”Günümüzde dijital satışlar da artık müzik piyasasını ciddi derecede etkiliyor ve yön veriyor. İnsanlar gidip albüm almak yerine, internet üzerinden albümü satın alabiliyor. Bu anlamda dijital satış çok önemli. Burada tabi albümdeki şarkıların iyi olmasının yanı sıra sosyal medya da devreye giriyor. Sosyal medya internetin ülkemizde yaygınlaşmasıyla birlikte çok önemli bir hal aldı. Bu açıdan facebook, twitter, instagram ve kişiye özel resmi web sitelerinin ve buradaki paylaşımların çok işlevsel olduğunu düşünmekteyim” dedi.

“İBRAHİM TATLISES DUAYEN BİR HOCADIR”
Akçer, usta sanatçı İbrahim Tatlıses’in Türkiye’de hatta dünyada çok farklı bir yerinin olduğunun altını çizerek; ” Müzik eğitimim de ders almadığım hocalarımdan da ders aldım. İbrahim Tatlıses de onların en başındakilerin ismi. İbrahim Tatlıses bana ders vermediği halde ders aldım. Nasıl mı ? Bence zaten Tatlıses’in her bir albümü,her bir canlı performansı bizlere ders verecek nitelikte. Okumasıyla, duruşuyla, sahnesiyle ve sanata yapmış olduğu katkılarıyla duayen bir hocadır İbrahim Tatlıses” diye konuştu.

“KOLAYI DEĞİL ZORU SEÇİYORUM”
Sanatçıların özel hayatlarıyla gündeme gelmesini, herkesin kendi tercihi diye ifade eden Akçer, sanatçıların sanatlarıyla, yapıtlarıyla gündemde olması gerektiğini de belirtti. Magazin dünyasının sanatçılar açısından olmazsa olmazı olduğunu da dile getiren başarılı isim “Takip ettiğim kadarıyla görüyorum ki artık soft magazin programları ağırlıkta. Bu bence güzel. Evet reyting televizyonlar için çok önemli. Yapımcı olan magazinci dostlarımı , emektar muhabirleri, kameramanları da anlıyor; onlara da hak vermiyor değilim. Ama ben kolayı değil zoru seçiyorum. Spekülasyonlarla değil; sanatımla var olmak ve gündemde olmak istiyorum” dedi.

“ALBÜMÜMÜ ALAN PİŞMAN OLMAZ”
“Yar” isimli albüm çalışmasında birbirinden güzel şarkıların yer aldığını belirten Nihat Akçer “Ekip olarak gecemizi, gündüzümüze kattık. Çok özenle hazırlanmış bir albüm çalışması oldu. Biraz iddialı olacak ama evet iddialıyım; dinleyenlerin kulaklarının pasını silecek bir albüm yaptık. Albümü alan kimse pişman olmayacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada, son bir şey eklemek istiyorum. Albüm yapım aşamasında katkıda bulunan ve bana destek olan herkese de gönülden teşekkürlerimi sunuyorum ve tüm okurlarınızı da saygıyla selamlıyorum” diye konuştu. 

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam