reklam
reklam

Milli Savunma Bakanı Işık: Piyademizle Fırat Kalkanı Harekatı'na katılmayı düşünmüyoruz

Eklenme Tarihi: 21 Eylül 2016, Çarşamba - 13:00   Okunma Sayısı: 140140

ESKİŞEHİR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) İleri İmalat Teknolojileri Binası'nın açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'na Türk Silahlı Kuvvetlerinin piyade unsurlarının da katılıp katılmayacağına ilişkin soru üzerine Işık, "Türkiye burada kendi güvenliğini teminat altına alana kadar harekatı sürdürecek. Bu konuda hiç tereddüt yok." dedi.

"Piyademizle harekata katılmayı düşünmüyoruz"

Bunun için El Bab'a gidilmesi gerekiyorsa bunun da gerçekleşebileceğini ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Bu yapılırken de Türkiye'nin kendi piyadeleriyle bu işi yapmak yerine Özgür Suriye Ordusu'nun elemanlarıyla bu harekatı yürütmek şu anda bizim planlamamız. Yani kendi piyademizle bu harekata katılmayı düşünmüyoruz. Özgür Suriye Ordusu'na katılım her geçen gün artıyor. O topraklar bu insanların toprakları. İnsanlar kendi topraklarını savunmada Türkiye'nin desteğini çok değerli ve önemli görüyorlar. Biz de bu desteği onlara veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Ama arzumuz da Özgür Suriye Ordusu'nun, ılımlı muhalefetin kendi topraklarını DAEŞ'ten tamamen temizlemesi, yabancı unsurlardan özellikle de YPG'den de kesinlikle temizlemesi. Herkes kendi bölgesinde yaşasın. Oradaki Suriyeli Araplara ait toprakların ne DAEŞ tarafından işgaline ne de PYD/YPG tarafından işgaline kesinlikle Türkiye olumlu bakmaz, müsamaha göstermez, mazur görmez. Bu noktada da Özgür Suriye Ordusu'na gereken her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz ama kendi piyadelerimizle bu harekata katılmak gibi bir planlamamız bugün için yok."

Harekatın daha da ilerlemesi durumunda, TSK unsurlarının takviyesinin söz konusu olup olmadığı sorusuna Işık, "Bu konuyla ilgili Genelkurmayımız harekat planlarını en detaylı şekilde yapıyor. Bana verilen bilgi, şu anda kendi piyadelerimizi kullanmak için bir ihtiyaç olmadığı yönünde. Özgür Suriye Ordusu'nun bu konuda hem istekli hem sayının her geçen gün arttığı ve bunu yapacak güçte olduğu yönünde." yanıtını verdi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam