reklam
reklam

Sanatçı dostları Tarık Akan'ı anlattı

Eklenme Tarihi: 16 Eylül 2016, Cuma - 15:00   Okunma Sayısı: 139592

İSTANBUL

 Türk sinemasının ünlü oyuncuları, sanatçı Tarık Akan'ın vefatının ardından duygularını paylaştı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Akan'la "Baraj", "Şeytan mı Melek mi" gibi filmlerde oynayan ünlü oyuncu Türkan Şoray, Tarık Akan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Canımızdan bir parça gitti... O benim, bizim yol arkadaşımızdı. Tarık'ı kaybettik evet ama o hep bizimle olacak, hep bizimle yaşayacak..Sinemaya ve ülkesine olan aşkıyla, onurlu duruşuyla hep saygıyla anılacak." dedi.

Akan'la birlikte sinema filmlerinde rol alan ünlü oyuncu Fatma Girik ise, "Solan bir yaprak gibi düştü Tarık…Türk sinemasında iyi işler yapan, devrimci, eğitimci, sinemaya çok emeği geçmiş bir adamı iki kelimeyle anlatmak mümkün mü? Tüm Türkiye’nin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

Akan'la aynı dönemde Yeşilçam sinemasında rol alan Ediz Hun ise, Akan'ın vefat haberinden üzüntü duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Çok kıymetli ve çok başarılı bir aktördü.. Hem komedi türünde, hem aşk türünde, hem macera türünde çok değerli filmlere imza attı Tarık, çok genç sayılabilecek bir yaşta kaybettik, üzüntümüz çok büyük.. Aramızdan ayrılması, gerek biz arkadaşları gerekse Türk sineması adına çok büyük bir kayıp."

"Türkiye için çok büyük bir kayıp"

Akan'la "Sev Kardeşim" filminde birlikte oynayan Hülya Koçyiğit ise, merhum oyuncunun onurlu, hassas, duygusal, eğitime gönül veren biri olduğunu vurgulayarak, "Hayatı boyunca inandıklarının peşinden giden, bunun için mücadele veren, Türk sinemasına çok önemli sanatsal filmler kazandıran bir ustayı kaybettik. Acımız çok büyük. Sevgili arkadaşımı sonsuz sevgi ile anıyorum. Mekanı cennet olsun." dedi.

"Tatlı Dillim" gibi filmlerde Akan'la başrolü paylaşan Filiz Akın ise, Almanya'da olduğunu, haberi aldığında Akan'ın resmine bakakaldığını söyleyerek, şu düşüncelerini paylaştı:

"Hiç ihtimal vermiyordum. O savaşçıdır, tedavi süresinde kendini göstermek istemedi ama kısa zamanda sağlığına kavuşacaktır diye düşünürken… Bu haber hala inanamıyorum. O sadece en önemli festivallerde ödül kazanmış büyük bir aktör değil, çok değerli bir dost, çok iyi kalpli çok sevecen bir insandı.. Güle güle güzel bakışlı arkadaşım. Nurlar içinde yat. Mekanın cennet olsun."

Oyuncu Selda Alkor ise, haberi öğrenince şok olduğunu ifade ederek, "Sırası değildi Tarık Akan’ın, çok erken ayrıldı aramızdan, aslan gibi adamdı. Çok önemli bir ismi kaybettik. İki gün önce haberlerini okumuştuk gazetelerden, sevinmiştik iyi diye, bu sabah gelen haber çok büyük bir üzüntü. Sinema için, Türkiye için çok büyük bir kayıp. Allah evlatlarına, ailesine, Türkiye’ye sabır versin. Mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu.

"Tarık’ı kaybetmek hiç beklemediğim bir şeydi"

Akan'la "Bir Avuç Cennet" filminde rol alan Hale Soygazi ise, arkadaşı Akan'ın iyi bir oyuncu ve insan olduğunu söyledi.

Soygazi, duygularını şu sözlerle aktardı:

"En güzel filmlerimi birlikte yaptık, Tarık’ı kaybetmek hiç beklemediğim bir şeydi. Söyleyecek bir şey bulamıyorum şu anda çok üzgünüm. Aramızda, birtakım görüşleri paylaşıyorduk, mail üzerinden haberleşiyorduk, en son geçen sene telefonlaşmıştık. Ondan haber aldığımız bir dönem oldu ama tedavi devam ediyor diye biliyordum. Hastaneye ziyarete gitmeyi bekliyordum. Bebek yüzlü bir jönden sonra, çok çeşitli, farklı karakterleri başarı ile canlandırdı. Sürü, Pehlivan, Kanal birbirine benzemeyen karakterlerdi, Türk sinemasının en önemli aktörlerindendi. Ailesinin, sevenlerinin ve sinemamızın başı sağolsun."

"Oyuncuların hakkının yendiğini düşünüyordu"

"Esir Hayat" filminde Akan'la rol alan oyuncu Perihan Savaş ise, merhum sanatçıyla en son "Gece Yürüyüşü" adlı dizide birlikte rol aldıklarını aktararak, "Bana bunun son dizisi olduğunu söylemişti çünkü çalışma şartlarını beğenmiyordu. Oyuncuların hakkının yendiğini düşünüyordu. Beş altı kadar filmde birlikte rol aldım. Sette çok komik neşeli ve enerjik bir insandı bizleri güldürürdü. Çok aydın çok iyi bir insandı. Sabah uyandığımda onun ölüm haberini televizyondan aldım ve çok üzüntülüyüm." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam