reklam
reklam

İKSV Köprüde Buluşmalar Almanya – Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu Sonuçları Açıklandı

Eklenme Tarihi: 21 Kasım 2020, Cumartesi - 13:03   Okunma Sayısı: 132004
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Anadolu Efes’in desteğiyle İstanbul Film Festivali kapsamında ve TRT’nin katkılarıyla düzenlenen Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin – Brandenburg ve Hamburg Schleswig – Holstein Film Fonları işbirliği ile iki ülke arasındaki uzun metraj ortak yapım projelerini desteklemeyi amaçlayan Almanya – Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu 2011 yılında başladı. Bu yıl 10. kez geliştirilen projelere destek verecek olan fonun projeleri açıklandı.

Bugüne kadar fon tarafından Türkiye - Almanya ortak yapımı filmlere 873.500 Avro destek verildi. Kurum temsilcilerinden oluşan seçici kurul, başvuru yapan 12 proje arasından 3 projeyi, toplam 40.000 Avro ile desteklemeye karar verdi.

 

Desteklenen projelerin tamamı şunlar oldu:

*Melisa Önel, Aniden - 10.000 Avro

Ortak yapımcılar: Alara Hamamcıoğlu (Vigo Film Yapımcılık), Anette Unger (Leitwolf Filmproduktion)

*Tolga Karaçelik, Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Yazarın Sığ Hikâyesi - 15.000 Avro

Ortak yapımcılar: Diloy Gülün (Karaçelik Film), Jan Krüger (Port Au Prince Film)

*Ziya Demirel, İki Gözlüler - 15.000 Avro

Ortak yapımcılar: Annamaria Aslanoğlu (İSTOS Film), Linus Günther (Klinker Film)

 

Köprüde Buluşmalar Almanya – Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu bugüne değin 53 filmi destekledi

Fon tarafından şimdiye kadar desteklenen 53 film arasında dünya prömiyerini Berlinale Ana Yarışma’da yapan Kız Kardeşler (Emin Alper), Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda yapan Albüm (Mehmetcan Mertoğlu), Berlinale Panorama’da yapan Ansızın (Aslı Özge), Forum’da yapan Nefesim Kesilene Kadar (Emine Emel Balcı), Generation’da yapan Mavi Bisiklet (Ümit Köreken) ile Sesime Gel (Hüseyin Karabey) ve Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışma’da yapan iki film Babamın Kanatları (Kıvanç Sezer) ile Kardeşler (Ömür Atay) bulunuyor.

Destek alan projelerden olan Bir Nefes Daha (Nisan Dağ), Zuhal (Nazlı Elif Durlu), Ela ile Hilmi ve Ali (Ziya Demirel), Kar ve Ayı (Selcen Ergun) ve Whitewash'un (Ahmet Necdet Cupur) çekimleri tamamlandı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam