reklam
reklam

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’ndan Ümraniye Elmalıkent Mahallesi’ne Ziyaret

Eklenme Tarihi: 21 Kasım 2020, Cumartesi - 13:08   Okunma Sayısı: 81951
Uzun sürededir Ümraniye ilçe gündemini meşgul eden Elmalıkent Bölgesinin riskli alan ilanı 4 Kasım 2020 tarihli 31294 sayılı Resmi Gazete ilanında yayımlanan 3164 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile geldi

Ancak, mahallenin içinde sadece 104 yapı, 218 bağımsız birimin yer aldığı 62 dönümlük kısmının riskli alan ilan edilmesi, evi riskli alanda olmayan Elmalıkent mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Öte yandan, mahalleliler mahallenin önemli bölümünün riskli alan ilan edilmesinde ısrarcılar.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, küçük bir bölümü riskli alan ilan edilen Elmalıkent Mahallesi’ni ziyaret ederek mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Kaftancıoğlu’na burada partililer ve CHP ‘nin 2019’daki Yerel Seçimlerdeki Ümraniye Belediye Başkan Adayı olan Cafer Aktürk de eşlik etti.

Ziyaret öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığını ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, burada CHP Ümraniye Meclis Üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Kaftancıoğlu, toplantı sonrasında meclis üyeleri ve il yöneticileri ile birlikte Elmalıkent Mahallesi’ne giderek mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Bugün Belediye Meclis üyelerimizle yaptığımız mahalle ziyaretinde bir kez daha gördük ki vatandaşı düşünüyoruz diyenler Ümraniye’de diğer alanlarda riskli olduğu raporlarla sabit yapılarda ,her gece korkuyla uyuyan vatandaşların olası bir depremde kendilerine mezar olacağı bilinen yapılarına dair hiçbir şey yapılmıyor.”

Elmalıkent Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile görüşen CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Vatandaşın mülkiyet ve deprem sorununa çözüm bulmak yerine depremi gerekçe göstererek yeni rant yaratmaya ve Ümraniye’nin kalan yeşil alanlarını yok etmeye dönük bir karar olduğu aşikardır” dedi.

Kaftancıoğlu sözlerine şöyle sürdürdü; “Bugün Belediye Meclis üyelerimizle yaptığımız mahalle ziyaretinde bir kez daha gördük ki vatandaşı düşünüyoruz diyenler Ümraniye’de diğer alanlarda riskli olduğu raporlarla sabit yapılarda ,her gece korkuyla uyuyan vatandaşların olası bir depremde kendilerine mezar olacağı bilinen yapılarına dair hiçbir şey yapılmıyor. Özellikle bu alanın riskli ilan edilmesi iktidarın ve Ümraniye Belediyesinin niyetinin ne olduğunu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor”

Kaftancıoğlu, “Vatandaş depremde, yaşarken, barınmada daha iyi koşullara nasıl sahip olur bunun mücadelesini vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bakışımız vatandaşı mağdur etmeden mülkiyet ve barınma sorunlarının yerinde dönüşümle çözüme kavuşması yönündedir”

Burada CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na mağduriyetlerini aktaran bir mahalle sakiniyse “Boş arsalar riskli alan ilan ediliyor” diyerek tepkisini şu sözlerle dile getirdi; “Üsküdarlar Sitesi var şurada, ayakta zor duruyor. Ben buraya geleli 25 yıl oldu. 25 yıldır yıkık vaziyette. Tayyip Erdoğan’ın bizzat belediye başkanlığı döneminde yapılaştı.”

Mahalleli riskli alan ilan edilen bölge ile alakalı olarak da “Önce buraya girmek istiyorlar. Böl, parçala olayı bu mahallede de var yani. Dağıtayım, böleyim, parçalayayım, yok olsunlar yani’’ dedi.

Kaftancıoğlu ise meclis üyeleri ve yöneticileriyle birlikte konunun takipçisi olacaklarını belirterek şunları söyledi; ‘’Doğru olanın hep beraber arkasında duracağız ve anlatacağız. Vatandaş depremde, yaşarken, barınmada daha iyi koşullara nasıl sahip olur bunun mücadelesini vereceğiz. Bu niyetle bu işe yaklaşmazsanız işte böyle yeşil alanları riskli alan ilan edip konut yapılır’’

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu sözlerine şöyle devam etti; “İstanbul’un deprem problemini ve İstanbulluların mülkiyet sorununu çözmek bütünlüklü bir bakışı ve merkezine rantı koymayan bir anlayışı gerektirir. Bütünlüklü bir kentsel yenilenmede yerel yönetimler, merkezi yönetim ve mülkiyet sorunu yaşayan vatandaşların bir araya gelerek sorunu çözmeleri gerekir. Biz biliyoruz ki İstanbul’da vatandaşın mülkiyet sorunu çözülebilir, depremdeki olası riskler azaltılabilir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bakışımız vatandaşı mağdur etmeden mülkiyet ve barınma sorunlarının yerinde dönüşümle çözüme kavuşması yönündedir”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİĞERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam