reklam
reklam

AK Parti Zeytinburnu, 7. Olağan Kongre Heyecanını Yaşadı

Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2020, Cuma - 01:03   Okunma Sayısı: 150880
AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nda 7. Olağan Kongre heyecanı yaşandı .

 

Kazlıçeşme'deki Abay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof.Dr Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Vedat Demiröz, İl Başkanı Bayram Şenocak ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un da katıldığı kongrede tek aday olan mevcut başkan Selami Delibalta delegelerce oybirliğiyle yeniden seçilerek, ikinci dönemine ‘Yine bir Bismillah’la yola devam” mesajıyla başladı.

AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı A.Selami Delibalta; “AK Partili olmak büyük bir adanmışlıktır. Bu karşı konulamaz bir güçtür. Bu büyük Türkiye düşüdür. Bu düşü yine hep beraber hayra yoracağız. Liderimiz, Önderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’mizi 2023, 2053, 2071 hedeflerine taşıma azmi ve kararlılığı ile yeni bir bismillah tır. Yine bir Bismillah’la yeni dönem için hepinizi saygıyla selamlıyorum”

Kongrede AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı görevine ikinci kez seçilen A.Selami Delibalta kongredeki konuşmasına, kendisinden önce görev yapan ilçe başkanlarına, yöneticilerine ve teşkilat mensuplarına teşekkür ederek başladı. Korona virüs nedeniyle hayatını kaybedeni başta teşkilat mensupları olmak üzere tüm vatandaşlara başsağlığı dileyen Delibalta, İzmir depremini de unutmayarak ölenlere baş sağlığı, yaralılara şifa dileklerinde bulundu.

Uzun yıllardır genelde İstanbul, özelde Zeytinburnu ilçesinde davalarının birer neferi olarak birlik ve beraberlik içerisinde görev yaptıklarını söyleyerek katılımcılara seslenen Delibalta, Zeytinburnu AK Parti İlçe Başkanlığı’nın kuruluşundan bugüne görev alan tüm gönüldaşlarına ayrıca teşekkür etti.

Başkan Delibalta, 31 Mart seçimlerinde, adaylık süreciyle birlikte çalışmalarına katılan, seçimlerin kazanılmasında büyük gayretleri olan, seçim sonrasında ise hizmetleriyle ilçede takdir toplayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a da teşekkür eden Selami Delibalta, yoğun temposuna rağmen çalışmalarına destek veren İl Başkanı Bayram Şenocak’ı, milletvekillerini ve il yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti.

Zeytinburnu’nda ki başarıların asıl mimarının ilçe teşkilatları olduğunu söyleyen Delibalta, gece gündüz demeden, işinden, eşinden, evlatlarından, ana babalarından, dostlarından esirgedikleri vakti, AK Parti davasının kutlu sancağını her daim zirvede tutabilmek için çabalayan tüm teşkilat mensuplarına edilecek teşekkürün az kalacağını söyleyerek, “Haklarınızı helal etmenizi rica ediyorum” dedi.

Rahat bir dönem vadetme gibi bir lükslerinin olmadığını, çünkü AK Partili olmanın evvela millet uğruna kendi rahatından fedakârlık etmeyi gerektirdiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Delibalta, “AK Partili olmak büyük bir adanmışlıktır. Bu karşı konulamaz bir güçtür. Bu büyük Türkiye düşüdür. Bu düşü yine hep beraber hayra yoracağız. Liderimiz, Önderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’mizi 2023, 2053, 2071 hedeflerine taşıma azmi ve kararlılığı ile yeni bir bismillah tır. Yine bir Bismillah la yeni dönem için hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy “Bizim için Zeytinburnu’na hizmet etmek böyle bir histir. Yapmazsak içimiz rahat etmez, huzurlu olamayız. Göreve geldiğimiz andan itibaren işte bu anlayışla çalışıyoruz”

Kongreye katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’da, İzmir depreminde vefat eden vatandaşları rahmetle anarak başladığı konuşmasında, Zeytinburnu için “Geniş Ailemiz” dediklerini, eksiğiyle ve güzellikleriyle Zeytinburnu’nun biricik yuvaları olduğunun altını çizdi.

Zeytinburnu’nu sevmek için AK Partili olma şartının olmadığını belitten Başkan Arısoy, ancak AK Partili olmanın Zeytinburnu’na hizmet etmek, taş üstüne taş koymak gibi bir mecburiyeti olduğunu ifade ederek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “Bu mecburiyet gönülden gelir. Bazen bir iş için “Ben yapmazsam kimse yapmaz” diye düşünür ve o işe koyulmaya kendinizi mecbur hissedersiniz. Yoksa içiniz rahat etmez. Bizim için Zeytinburnu’na hizmet etmek böyle bir histir. Yapmazsak içimiz rahat etmez, huzurlu olamayız. Göreve geldiğimiz andan itibaren işte bu anlayışla çalışıyoruz” dedi.

Zeytinburnu’nun en önemli meselesinin Kentsel Dönüşüm olduğunu, göreve başladıklarında ilk işlerinin Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurmak olduğunu ve işe Telsiz ve Beştelsiz mahallelerinde 441 konut ve 150 iş yeri inşasına başlayarak devam ettiklerini belirten Arısoy, Rezerv Konutları ve Zeytinburnu Millet Bahçesi’nin yapımına da başlandığını, Türkiye’de ilçe temelinde bir ilk olan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni açtıklarını, 3. Millet Kıraathanesini kurduklarını, yeni ve modern okul inşaatlarının hızla yükseldiğini, parkların ve spor tesislerinin ise yenilendiğini söyleyerek konuşmasına devam etti.

Kariyer Merkezi, pilates salonları, sıfır atık çalışmaları, güvenlik ve alt yapı yatırımları, Zeytinburnu’nu kültür ve turizmde bir cazibe merkezi yapmak için atılan adımları ve daha nice işin bir bölümünü olağanüstü salgın döneminde yaptıklarını hatırlatan Başkan Arısoy, hala devam pandemi salgınına karşı da ilk günden itibaren büyük bir mücadele verdiklerinin altını çizdi.

Arısoy, konuşmasına şöyle devam etti.

“Devletimizin, sağlık sistemimizin güçlü duruşundan güç alarak, komşularımızı korumak için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Sosyal destekler, dezenfeksiyon çalışmaları, temizlik malzemesi ve sıcak yemek dağıtımı ile her an teyakkuzdayız. Okullar, hastaneler, ibadethaneler, konteynerler, kamu kurumları… Her yerde görev başındaydık. İnşallah tedbirlere, kurallara uyarak bu musibetten kurtulacağız. Birlikte başaracağız. Biz yola Zeytinburnu’nu birlikte yöneteceğiz diyerek çıktık ve ne yaptıysak birlikte yaptık. Ne söz verdiysek tuttuk. Bundan sonra da her sözümüzün arkasında olacağız inşallah. Partimize ve kendimize yakışır şekilde. Teşkilatımızın başarısı da bu ruhla çalışmasındandır, şahidiyiz. Allah hepsinden razı olsun, emeklerini zayi etmesin. AK Parti; inananların, pes etmeyenlerin, yorulmayanların partisidir. AK Parti sadece bir siyasi parti değildir. Aynı zamanda büyük bir milletin hafızasıyla birlikte yeniden dirilme iradesidir. Ve bu irade, liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında vücut bulmuştur.

Dünyanın bir dönüm noktasında olduğunu, geriye dönülmez değişimlerin, büyük yenilgilerin ve görkemli zaferlerin yaklaştığını görmemek imkânsız. Türkiye bu değişimin tam ortasındadır ve canla başla mücadele içindedir. Bu bakımdan her birimizin atacağı en küçük adım, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini doğrudan ilgilendirmektedir. Daha yapacak çok işimiz var. Zeytinburnu olarak bize düşen görev, yere sağlam basmaktır. AK Parti Zeytinburnu İlçe Teşkilatımızın bu noktada azami derecede istekli ve kararlı olduğundan eminim. Bugün görev alacak arkadaşlarımız da elbette 2023’ün ülkemiz için tarihi ve kritik bir aşama olacağının bilincindedirler. Arkadaşlarıma yürekten başarılar diliyorum. Gayret bizden, tevfik Allah’tan. Bu duygularla kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah bu güzel ülkeyi ve tarihe şahitlik etmiş bu güzel beldeyi daha nice güzel günlere eriştirsin”

 

 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak “AK Parti davası birçok zorlukları omuzlamıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük hayalleri gerçekleştiren bir parti olduk. Bize çizdiği istikamette, 2071 hedeflerin inşallah hepsini hayata geçiren teşkilatlar olacağız. Biz durmadan, duraksamadan gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

İlçe kongreleri ile her dönem partinin yenilendiğini ve tazelendiğini belirterek kongrede bir selamlama konuşması yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "AK Parti davası birçok zorlukları omuzlamıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük hayalleri gerçekleştiren bir parti olduk. Bize çizdiği istikamette, 2071 hedeflerin inşallah hepsini hayata geçiren teşkilatlar olacağız. Biz durmadan, duraksamadan gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Dün olduğu gibi ayağımızı nasıl tökezletmek isteyenler varsa yarın da devam edecekler. Ancak asla başaramayacaklar biz buna asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Prof.Dr Numan Kurtulmuş “ Türkiye sınır ötesi operasyon yaparken cümle alem ayağa kalkıyor, 'Yapamazsın' diyorlar. Türkiye sınır ötesi operasyonlarını yaparak teröre diz çöktürüyor. Bu, Türkiye'nin önlenemeyen yükselişinin fotoğrafıdır. Bugün Türkiye yerli milli sanayiinde yüzde 70'ler mertebesinde kendi üretimini yapıyor. Türkiye şimdi başkasının kapısında beklemiyor, kendi SİHA'sını, İHA'sını yapıyor.”

Kongrede konuşan, AK Parti Genel Başkanvekili Prof.Dr Numan Kurtulmuş da, her milletin tarihinde önemli dönemler olduğunu kaydederek ileriki yüzyıllarda tarihi yazacak olanlar için Türkiye'nin bu döneminin fevkalade bir döneme tekabül ettiğini söyledi

Kurtulmuş konuşmasının devanıdna , "Türkiye, her alanda fevkalade bir ivme yakalamış, çok güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Devlet ve millet ile bütünleşmesini sağlayarak, lideriyle bağlarını güçlendirerek, Türkiye hedeflerini bir bir önüne koyarak, kararlılıkla, cesaretle, azimle yoluna devam ediyor. Allah'ın izniyle hiç kimse Türkiye'nin önünü kesemeyecektir. Bunun için çok gayret ediyorlar, bunun için Türkiye'yi zaman geliyor vazgeçirtmeye, geri adım attırmaya çalışıyorlar. Türkiye bu dönemde Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yakalamış olduğu ivmeyi değerlendiriyor, ilkelerini ortaya koyarak dünyanın devasa sorunlarını bir bir çözerek yoluna devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Suriye'de terör örgütleriyle köşeye sıkıştırıldığını, terör örgütü PYD'yi, YPG'yi ve DEAŞ'ı silahlandırıp istihbarat sağlayan güçlerin Türkiye'yi bloke etmeye çalıştıklarını söyleyen Kurtulmuş, Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü olmadığını ancak kimsenin de Türkiye'yi rahatsız etmesine izin vermeyeceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti;

"Türkiye sınır ötesi operasyon yaparken cümle alem ayağa kalkıyor, 'Yapamazsın' diyorlar. Türkiye sınır ötesi operasyonlarını yaparak teröre diz çöktürüyor. Bu, Türkiye'nin önlenemeyen yükselişinin fotoğrafıdır. Bugün Türkiye yerli milli sanayiinde yüzde 70'ler mertebesinde kendi üretimini yapıyor. Türkiye şimdi başkasının kapısında beklemiyor, kendi SİHA'sını, İHA'sını yapıyor."

Selami Delibalta oybirliğiyle yeniden AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığına seçildi

Kongrede, divan başkanlığı ve divan üyeleri seçildikten sonra gündem raporu, faaliyet raporu ve gelir-gider kesim hesap raporu okunarak oylanmaya sunuldu. Gelecek dönem için tahmini bütçe okunarak oylandıktan sonra mevcut başkan A. Selami Delibalta'nın aday olduğu tek listeyle seçime gidildi. Oylamanın sonucunda AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı A. Selami Delibalta yeniden Zeytinburnu ilçe Başkanı seçildi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam